Actualitate

Comuna Cerna anunță demararea proiectului „Sisteme inteligente de management local”

Comuna Cerna, județul Tulcea, a primit o finanțare de peste 2,1 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, pentru implementarea proiectului: „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC.”

Investiția permite achiziționarea de TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) ce contribuie la îmbunătățirea managementului local, de exemplu: sisteme pentru siguranța în trafic, sisteme de monitorizare, sisteme de eficientizarea interacțiunii cu publicul.

Proiectul vizează, printre obiectivele generale, creșterea gradului de satisfacție a cetățenilor fata de administrația publică locală; asigurarea unui climat civilizat, curat și sigur pentru cetățenii comunității; compensarea decalajelor între mediul rural și cel urban; creșterea calității serviciilor publice și extinderea ariei de activitate a acestora. 

Ca obiective specifice urmărite de proiect sunt menționate: creșterea interacțiunii cu cetățenii comunității; încurajarea spiritului civic și a participării cetățenilor la actul de administrare; simplificarea procedurilor și scăderea timpilor de lucru și de așteptare în cadrul proceselor autorității publice locale; creșterea calității și gradului de utilizare a serviciilor publice comunitare; dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice și hybrid.

Proiectul presupune achiziția și punerea în funcțiune a echipamentelor și infrastructurii (hard și soft): de exemplu, va fi creat un centru de monitorizare în timp real a situației din localitate proiectare și execuție; un sistem de monitorizare și siguranță a traficului; o extindere a sistemului Wi-Fi în spațiile publice; un sistem de înregistrare și emitere a documentelor; o platformă pentru comunicarea cu cetățenii; un sistem de planificare online; plata online a impozitelor și taxelor; un ghișeu unic pentru mediul de afaceri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top