Actualitate

Administrația locală din Cernavodă a semnat trei contracte de finanțare prin PNRR

Administrația Publică Locală din Cernavodă a obținut la începutul acestui an finanțarea din fonduri europene a trei contracte prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În luna februarie, aceste trei contracte au fost semnate de către reprezentanții primăriei Cernavodă. Ele vizează reabilitarea energetică a sediului Primăriei orașului Cernavodă în valoare de 7.067.341,21 lei, reabilitarea energetică a sediului Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă în valoare de 2.049.132,95 lei precum și reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc Cernavodă în valoare de 21.983.716,86 lei.

,,Se vor executa lucrări de reabilitare termică precum și alte tipuri de lucrări prevăzute în proiect. În perioada următoare se va demara procedura de întocmire a documentației tehnice conform ghidului de finanțare”, a anunțat Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă.

Lucrările ce se vor executa la aceste clădiri sunt: reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitare termică a sistemului de încălzire/sau a sistemului de furnizare a apei calde, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu – utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente, precum ți alte tipuri de lucrări prevăzute în proiect.

„După 33 de ani, colegii mei vor putea lucra in condiții decente! Grație Primăriei, nu din fondurile bugetului local, ci pe Fonduri Europene nerambursabile, am obținut o finanțare în valoare de 2.049.132, 95 de lei pentru reabilitarea Sediului Gospodăriei Comunale, prin programul PNRR”, spune George Ciulei, directorul SC Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top