Actualitate

Comuna care NU MĂREȘTE nicio taxă sau impozit. „9 din 10 contribuabili își plătesc impozitele la timp și pentru asta le mulțumesc”

O comună din județul Constanța a decis să nu majoreze nicio taxă locală și niciun impozit, în ciuda scumpirii accentuate din ultima vreme a produselor și serviciilor.

Primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, spune că asta se datorează și conștiinței civice a cetățenilor, căci peste 90 la sută dintre ei își plătesc la timp obligațiile față de unitatea administrativ teritorială.

„La nivelul Primăriei Comunei Crucea, nicio taxă sau impozit nu a suferit modificări față de anul trecut. Asta înseamnă că dacă anul trecut ați avut de platit 2 lei, și in anul 2023 tot 2 lei veți plăti.

Deși vrem să ne dezvoltăm, să construim, deși toate s-au scumpit, am hotărât sa rămânem la același nivel al taxelor și impozitelor, deoarece avem o rată de colectare foarte bună, de peste 90%. Asta inseamnă că 9 din 10 contribuabili își plătesc la timp taxele și impozitele locale și pentru asta eu vă mulțumesc”.

Soluții de eșalonare sau angajamente de plată pe 12 luni

Primarul face un apel către cei care au totuși datorii, să meargă la primărie pentru a se găsi soluții de eșalonare sau angajamente de plată pe un an, pentru ca la acestea să nu se adauge dobânzi și penalități:

„Rugăminte: Toți cei care înregistrează restanțe la taxe și impozite mai mari de 2 ani sunt rugați să vină să ceară o eșalonare, sa facă un angajament de plată pe 12 luni și noi nu facem demersuri pe zona aceasta de executare silită. Există toată bunăvoința și deschiderea să rezolvăm aceste situații de comun acord”.

În situația unor datorii vechi de ani de zile, există obligația organului fiscal local de executare a veniturilor în prima fază. La nivel național s-a implementat o platformă care funcționează în cadrul fiecărei primării, care oferă informații despre toate conturile bancare ale persoanei chestionate, locurile de muncă, veniturile lunare încasate etc.

„Nu mai există varianta în care să spui că nu ai cum să execuți eventualele venituri sau că nu ai cum să pui popriri pe sume din salarii. Nu îți îndeplinești aceste indatoriri, Curtea de Conturi transferă obligațiile de plată neplătite pe persoană fizică, de obicei în sarcina primarului”, explică Iulian Tudorache.

Primarul comunei Crucea îi dă exemplu pe cei 90 la sută care își plătesc la timp obligațiile fiscale și consideră că și ceilalți ar trebui să le urmeze exemplul, mai ales că taxele și impozitele au rămas la aceeași valoare și există și bunăvoința din partea adminsitrației, pentru eșalonarea datoriilor.

Iulian Tudorache, primarul comunei care nu mărește taxele și impozitele locale

Argumentele primarului Tudorache

„- dacă 9 persoane din 10 au posibilitatea să-și achite dările (asta nu înseamnă că 9 sunt proști și al zecelea e șmecher)

– ținând cont de faptul ca nicio taxă sau impozit nu s-a mărit și cred că suntem singura primărie care nu a mărit taxele și impozitele

– există deschidere clară să ajutăm cu o eșalonare, cu orice putem

– există mijloace puse la dispoziție de autoritățile centrale ale statului pentru a afla absolut toate sursele de venit sau conturi bancare pe care o persoană le deține

– avem obligația impusă prin lege de a lua toate măsurile ce se impun pentru achitarea restanțelor,

Vă rog să veniți in întâmpinarea demersului nostru și să rezolvăm astfel de situații doar pe cale amiabilă. Multumesc!”.

Foto: Facebook-Iulian Tudorache

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top