Comisia Europeană

Complot politic în jurul brandului Farul Constanța? Liderul galeriei intră în greva foamei!

Războiul pentru Farul Constanța, unul dintre cluburile de tradiție din fotbalul românesc, pare să fi intrat în zona politicului. Sorin Mihăilescu, liderul suporterilor fariști în ultimii 25 de ani, anunță că luni va intra în greva foamei în fața Primăriei, din cauza intereselor politice ce ar fi apărut în jurul brandului Farul.
Echipa suporterilor, SSC Farul, creată după falimentul clubului și ajunsă în Liga a II-a, a început să aibă probleme în momentul în care fostul fotbalist Ciprian Marica a cumpărat la licitație brandul și palmarescul FC Farul Constanța. După o negociere în care cele două părți nu s-au înțeles, Mihăilescu afirmă că Marica nu le-ar mai da voie să folosească numele Farul.

Mihăilescu se plânge că Primăria Constanța a refuzat să mai finanțeze clubul din care face parte, ba mai mult, ar fi refuzat să le permită să joace meciurile pe stadionul Farul, chiar și contra cost. De asemenea, Sorin Mihăilescu consideră că împotriva echipei suporterilor s-ar fi creat un complot politic, ce urmărește avantajarea viitoarei echipe a lui Marica, în detrimentul SSC Farul, pe care el o consideră continuatoarea de drept a vechii echipe. Redăm mai jos câteva fragmente din postările de pe Facebook ale fostului lider al suporterilor:
“Cănd faci o grevă, de orice natură, ai o listă de revendicări! Lista mea este atât de complexă că ea cuprinde un singur punct: Stoparea intervențiilor PSD împotriva FARULUI!
VREAU SĂ FIM LĂSAȚI ÎN PACE! 
VREAU SĂ JUCĂM PE FARUL!
Stadionul Farul, care datorită istoriei și tuturor acțiunilor făcute, mai ales, in ultimii 2 ani, aparține moral, suporterilor fariști, este anormal ca să nu ne fie oferit, contra cost, echipei SSC FARUL, dar să ne fie oferite GRATUIT stadioanele din Babadag, Medgidia sau Techirghiol!
Cu Marica, lumea încet încet se dumirește! – după ce a achiziționat marca a declarat că are cele mai bune intenții și dacă nu este dorit cedează brandul suporterilor. Nu are sens să insist! Este o minciună! Ieri anunța că ne interzice să purtăm numele de Farul! Totul a fost POLITIC. Cu promisiunea ca noua entitate, Marica srl, va fi sprijinită de autorități și că dacă nu ne finanțează ne vom desființa și le vor putea oferi stadionul lor! 
Suporterii au curățat – IAR – în ultimele 3 săptămâni stadionul de… jungla din tribune, au schimbat scaune, au refăcut sistemul video de monitorizare a arenei, s-au sudat și refăcut gardurile, s-a tuns, udat și îngrijit gazonul, etc. Totul in condițiile in care PSD Constanța ne face numai șicane!
Noi îl facem bun de omologare iar ei trag sforile să ne gonească!”
I-am solicitat un punct de vedere primarului Decebal Făgădău, dar nu am primit un răspuns până la publicarea articolului.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top