Opinii

Colectare a deşeurilor, pentru 1,2 milioane de euro

Proiectul ce vizează colectarea selectivă a deşeurilor de pe raza comunelor Adamclisi, Ion Corvin, Oltina, Lipniţa, Aliman, Ostrov şi Băneasa se află în ultima etapă investiţională, urmând ca acesta să fie implementat. Proiectul a fost iniţiat de Primăria comunei Deleni, o dată cu începutul anului 2009, cu ajutorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, cu fonduri structurale.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian Adrian TARCEA

Marian Dan, primarul localităţii Deleni, a declarat că cele cinci autogunoiere cu ajutorul cărora gunoiul va fi transportat în afara comunelor, au fost deja cumpărate, iar în cursul lunii martie a acestui an va fi organizată licitaţia în urma căreia va fi desemnată firma ce va achiziţiona pubelele.
Fiecare locuinţă va beneficia de trei pubele, iar gunoiul va fi colectat periodic. Utilajele necesare colectării şi transportării gunoiului au costat aproape 450.000 de euro şi au fost achiziţionate cu ajutorul fondurilor PHARE, primite în cadrul proiectului.
Localităţile menţionate în proiect colaborează în vederea conştientizării celor aproximativ 30.000 de locuitori cu privire la importanţa menţinerii unui mediu curat. Proiectul are un buget de aproximativ 1.200.000 de euro, dintre care Uniunea Europeană contribuie cu aproape 960.000 de euro, restul fiind suportat de administraţiile locale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top