Politic

Coaliția de guvernare vrea să MĂREASCĂ de 4 ori pragul de la care se fac LICITAȚII PUBLICE

137 de parlamentari de la PSD, PNL și UDMR au depus un proiect de lege care modifică substanțial pragurile pentru achizițiile publice fără licitație din România.

Proiectul propus de aceștia spune cam așa:

– achiziția directă de bunuri și servicii se poate face dacă valoarea estimată este mai mică de este mai mică de 500.000 de lei (față de 135.060 lei în actuala lege). 

– achiziția directă de lucrări se poate face dacă valoarea estimată este mai mică de este mai mică de 5.000.000 de lei (față de 450.200 lei în actuala lege). 

– autoritățile contractante sunt obligate să consulte minim trei operatori pentru achizițiile directe de peste 130.000 de lei la bunuri și 500.000 de lei la lucrări. 

– Curtea de Conturi (instituție independentă de Guvern) este scoasă din procesul de constatare a contravențiilor și aplicarea de sancțiuni și înlocuită de Agenția Națională pentru Achiziții Publice, o autoritate aflată în subordinea guvernului.

Conform celor de mai sus, deputatul constănțean Bogdan Bola (Forța Dreptei) spune că:  „pentru achizițiile de bunuri, servicii și cea pentru achizițiile  directe de lucrări, pragul crește de patru ori, iar în ce privește scoatere Curții de Conturi din procesul de constatare, de acum înainte autoritatea locală poate „servi” cum dorește și pe cine vrea ea.”

Tot în acest context deputatul Bogdan Bola a mai declarat: „Cert este că, în 2024, ne vom lupta cu o monstruoasă coaliție, nedorită de cetățeni ci doar de politicieni, care va avea la dispoziție sume colosale pentru a influența intenția de vot a oamenilor. Iar USL 2.0 va merge mai departe, totul sub semnul <stabilității și echilibrului> promise…”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top