Actualitate

Clubul „Sarichioi’s skilled Coders”, locul 1 la Târgul Regional de Știință și Tehnologie CODE Kids FEST – Dobrogea 2021

Biblioteca Județeană „Panait Cerna ” Tulcea a găzduit, în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația Celisea, „Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii”, organizat sub egida CODE Kids FEST – Dobrogea 2021. Din cauza condițiilor impuse de pandemia de COVID-19, târgul s-a desfășurat online.

La eveniment au participat Cluburile CODE Kids: ,,Hackerii Albi” – Biblioteca Orășenească Ovidiu; „Computer kids” – Biblioteca Municipală Medgidia; „Programming of the future”- Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea; „Code kids Măcin”- Biblioteca Orășenească Prof. Ion Buzea Măcin; „Cerna’s Coders” – Biblioteca Comunală Dumitru Cerna; „Sarichioi’s skilled coders” – Biblioteca Sarichioi.

Chiar dacă am reușit să depășim barierele impuse de pandemie, prin participarea online, gândurile noastre se îndreaptă spre anul 2022, atunci când sperăm să ne putem întâlni în condiții normale, fără constrângeri sau restricții. Creativitatea și inteligența au fost transpuse în proiecte de robotică aplicată – idei pentru viitor atât de apropiat”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene „Panait Cerna”.

Pentru „Sarichioi’s skilled coders” a fost prima participare la această competiție și a fost încununată cu succes. Echipa formata din Pavlov Sofia, Savin Alberto, Costache Silviu și Leon Filip a prezentat trei proiecte: Radar, Sistem de detectare a ploii și o șapcă anti-COVID-19 (un sistem de împiedicare a atingerii feței cu mâinile).

Proiectul nostru cu șapca a luat locul 1, alături de un alt proiect al echipei de coderi de la Biblioteca Cerna. Felicitări tuturor participanților! Voi dovediți ca în bibliotecile publice din Romania se întâmplă lucruri frumoase. Mulțumim Simplon Romania, Fundația Progress și Biblioteca Județeană Tulcea, organizatorii acestui târg, pentru susținere! Mulțumim Primăria Comunei Sarichioi pentru ajutorul în procurarea tuturor materialelor necesare proiectelor”, spun cei de la Biblioteca din Sarichioi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top