Actualitate

Clinica medicală din comuna Stejaru a fost inaugurată

„Ne-am mutat în Clinica Nouă”, așa sună anunțul făcut de Dumitru Enache, primarul comunei Stejaru, județul Tulcea. Este un proiect început în urmă cu mai mulți ani, un proiect la care în 2021 s-a lucrat pentru a fi finalizat.

Lucrările au demarat în urmă cu 10 ani, la inițiativa primarului Dumitru Enache și a reprezentanților Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Americanii au acordat un ajutor pentru finanțarea acestui obiectiv de aproximativ 300.000 de dolari.

Încă din vara acestui an, reprezentanții Ambasadei SUA au fost în comuna Stejaru pentru a vizita clinica și a discuta ultimele detalii.

„Au fost foarte încântați de buna execuție a lucrărilor, de mobilierul achiziționat de primăria comunei și de condițiile create în clinică. De toate acestea, vor beneficia locuitorii Comunei Stejaru și nu numai. În prima faza, medicul de familie și asistenta medicală comunitară vor fi primele cadre care vor oferi servicii medicale”, explica în luna august Dumitru Enache.

Tot atunci, oficialii primăriei și cei ai Ambasadei au discutat despre dotarea clinicii cu diferite echipamente medicale și cu ambulanță.

Acum, Clinica a fost inaugurată și a găzduit chiar și o sesiune de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Comuna Stejaru este situată în partea de sud-est a județului Tulcea, învecinată la nord cu comuna Ciucurova; la vest cu comuna Topolog şi comuna Casimcea; la sud ți la est cu comuna Beidaud.

Fosta denumire a satului Stejaru este „Eski–baba”, denumire de origine turcă şi se traduce ca „eski” vechi, iar baba prin tata. În documentele otomane satul este menționat ca Eski–baba și Eski–Dere.

Prima menționarea documentară este din anul 1573.

Satele componente ale comunei sunt: Stejaru – reședința de comună, Mina Altîn Tepe şi Vasile Alecsandri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top