Comisia Europeană

CJ Constanţa i-a făcut cadou baronului PSD Nicolae Moga drum şi heliport până la pârtia sa de schi!

Asfaltul se termină imediat după proprietatea senatorului 

Cătunul Brebeni, comuna Ion Corvin, este unul dintre numeroasele aşezări aproape părăsite din sudul Dobrogei.
Locuitorii, altădată în număr de câteva sute, au început să părăsească satul încă de pe vremea comunismului, astfel că astăzi mai trăiesc la Brebeni doar cinci familii. Peisajul este unul dezolant, cu case abandonate, pe marginea unui drum plin de praf, urcând şi coborând râpele ce sunt o adevărată provocare chiar şi pentru o maşină de teren.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU
Ștefan Doru COPOȚ

 

În mijlocul satului, geamia abandonată, cu minaretul prăbuşit aminteşte de fosta comunitate de musulmani.
Dar Brebeni nu este un sat ca oricare altul. Prin 2010 aici a fost construit un adevărat resort cu circuit închis, cu cabană de vânătoare şi pârtie de schi cu toate dotările: tunuri pentru zăpadă şi instalaţie de teleschi. În imediata apropierea a staţiunii, lângă drum, a fost construită o platformă asfaltată cu o suprafață însemnată, de peste o mie de metri pătrați, pe care se poate vedea semnul de heliport. De fapt, se putea vedea căci, recent, cineva a încercat să îl acopere cu vopsea (oare de ce?)!

Ponta a mers cu elicopterul la pârtia de schi din Brebeni

Pârtia de schi trebuia să fie inaugurată de ziua Sfântului Andrei în anul 2013, chiar de către premierul Victor Ponta prezent la slujbă la Mănăstirea Peştera Apostolului Andrei din zonă. Cum nu era zăpadă (ce să-i faci, asta e Dobrogea!), Ponta (care a aterizat cu elicopterul exact pe heliportul despre care vorbeam mai sus) s-a mulţumit cu o „agapă” de lux la cabana de vânătoare de la Brebeni.
Investiţia este pe numele tânărului Răzvan Moga, nimeni altul decât fiul vicepreședintelui Senatului Românie, Nicolae Moga, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Constanța a PSD, în locul lui Nicuşor Constantinescu.
În ultimii ani, Răzvan Moga, care deţine şi o funcţie de conducere în cadrul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, a concesionat cele mai bune fonduri de vânătoare din zonă.

Până și becurile ard doar în dreptul proprietății lui Moga

Puţinii localnici povestesc că Nicolae Moga vine adesea cu invitaţi la Brebeni, mai ales la vânătoare, dar viaţa lor nu s-a schimbat deloc: „Asfaltul se termină la gardul lor. În rest, când plouă e numai noroi. De ani de zile ne tot promit că ne asfaltează şi nouă trada principală, dar sunt numai minciuni. Și becurile de pe stradă ard doar în dreptul lui Moga. restul sunt stinse”. Primarul interimar al comunei Ion Corvin, Florin Doşcu, e puţin încurcat când îi cerem să ne explice necesitatea investiţiei: „Drumul a fost construit pentru că nu putea să intre microbuzul şcolar în Brebeni. Iar platforma de la intrare (heliportul-n.red.) este o parcare. Noi nu ştim de ce a fost construită. Pentru ambele investiţii am primit bani de la Consiliul Judeţean şi i-am direcţionat către Regia de Drumuri Judeţene, care a făcut lucrarea. Mai multe nu ştim să vă spunem”. 

{youtube}XhQ7c9EQQRc{/youtube}

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top