Exclusiv

Ciobanu, locul unde Dunărea se întâlnește cu MUNTELE… de GUNOAIE | VIDEO

Se pare că autoritățile locale din Ciobanu, județul Constanța, au găsit secretul pentru atragerea turiștilor în zonă. Cum Dunărea trece nu departe de sat, mințile luminate din localitate s-au gândit să ridice un munte artificial, pentru a le oferi turiștilor diversitate peisagistică. Și pentru că materialele de construcție s-au scumpit nepermis de mult în ultimii ani, acești oameni înțelepți au hotărât ca muntele să fie făcut din gunoaie. Că oricum, gunoaie sunt la tot pasul pe la noi, iar unii ar fi în stare să te și plătească, numai să îi lași să își depoziteze infecțiile la tine în curte. Ca să nu mai spunem că nu se plătește nici manoperă, căci un astfel de munte se construiește singur.

Și uite cum, în câțiva ani, un adevărat munte de gunoi s-a ridicat, pas cu pas, mașină cu mașină și roabă cu roabă, la marginea satului, pe drumul dinspre Dunăre. În urmă cu câțiva ani, aici era islazul pe care veneau animalele să pască iarbă, acum totul e acoperit de gunoaie de tot felul, de la deșeuri menajere până la cele industriale, fără nicio discriminare. Odată cu extinderea gropii, gunoaiele au acoperit și terenuri private, scoțându-le din circuitul agricol.

Și pentru că nu l-a răbdat inima să nu contribuie la o astfel de construcție, primarul Tudorel Gurgu trimite din când în când câte un utilaj care să niveleze gunoaiele și să le acopere cu pământ. Asta ne-a spus Iulian Pană, singurul gospodar din Ciobanu care și-a dat seama că un astfel de munte e prea murdar și fetid ca să atragă turiști.

Văzând că nimeni nu îl deranjează, ba chiar prosperă în Ciobanu, Muntele de gunoi s-a gândit să facă un pui, în extremitatea opusă a satului. Deocamdată, acest al doilea munte e la nivelul de fundație, consolidată și nivelată de aceleași utilaje ale Primăriei Ciobanu, dar promite că într-o zi va deveni un adevărat munte.

Cum suntem siguri că știți cu toții că un astfel de loc este un focar de infecție, sărim peste acest paragraf și vă spunem direct că am întrebat-o pe Steluța Popescu, șefa Gărzii de Mediu din Constanța dacă a aflat despre aceste depozite ilegale de deșeuri (așa cum se pare că se numesc ele în limbajul de specialitate).

„Nu am primit sesizări cu problema respectivă, însă de luni începem constroalele la primării”, ne-a declarat doamna Popescu. La marele fix, nu?

Adăugăm faptul că primarul Tudorel Gurgu şi consilierul dumnealui, Dan Constantinescu, nu ne-au răspuns la propunerea noastră de a dialoga pe acest subiect.

Până luni, vă mai spunem însă că același localnic susține că a trimis mai multe sesizări la Garda de Mediu (e drept, în altă epocă, nu în „mandatul” actual) și i s-a răspuns că primăria ar fi fost amendată și nu se poate face mai mult. Oare așa să fie?

Până vom afla dacă într-adevăr s-au dat amenzi și dacă chiar nu se poate face mai mult, vă lăsăm în compania unor imagini tulburătoare de la Ciobanu, locul unde Dunărea s-a întâlnit cu Muntele… de gunoaie.

Text, Video şi Foto: Mihai Răzvan ROTARU și Doru COPOȚ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top