Afaceri Europene

CERONAV a legat încă o dată Dunărea de Rin

Olandezii au venit la Constanța pentru a confirma reușita eforturilor CERONAV privind recunoașterea la nivel european a calificărilor profesionale ale marinarilor fluviali români

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (Ceronav) și Academia Maritimă Harlingen din Olanda încearcă să promoveze şi să susţină la nivel european implementarea unor standarde comune de pregătire pentru personalul fluvial de-a lungul întregului coridor pan-european Rin – Main – Dunăre, în cadrul proiectelor desfășurate prin Asociația EDINNA .

Președintele EDINNA, și totodată directorul Academiei Maritime Harlingen, Arjen Mintjes, prezent la sediul Ceronav în cursul zilei de luni 22 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă a confirmat parcurgerea deja a unui prim pas în acest sens. În cadrul asociației EDINNA activează 28 de instituții de pregătire a personalului navigant fluvial,  atât din Europa, dar și din SUA, Brazilia sau Congo. Noile standardele cu privire la comunicațiile pe Dunăre și pe apele interioare europene sunt concepute a fi înglobate într-o singură limba de comunicare ce va fi denumită „River Speek”.
În contextul în care există nave care navighează pe toată lungimea coridorului Dunăre-Rin, dar se lovesc de anumite restricții pentru personalul de la bordul acestor nave,  Asociația EDINNA dorește să dea personalului de pe întreg sectorul navigației de pe Dunăre posibilitatea să navigheze și pe Rin. Marinarii din aceste zone să fie egali și să aibă aceleași competențe, așa cum se întâmplă și în sectorul navigației maritime și cel al aviației.
Președintele EDINNA și directorul Academiei Harlingen, Arjen Mintjes s-a referit explicit la personalul instruit la Galați care poate să navigheze de acum încolo pe Rin fără restricții.
În sprijinul acestei afirmații s-a făcut referire la recenta recunoaștere de către Comisia Rinului a cursurilor de calificare de marinar fluvial organizate de Ceronav la Galați. Potrivit declarațiilor sale date cu aceeași ocazie, directorul general al Ceronav și vicepreședintelui EDINNA, Ovidiu Cupşa, a spus că :„Inițierea unei directive privind armonizarea educației pe apele interioare va însemna și o sursă de venit importantă pentru Ceronav, pentru că doar noi și Academia Maritimă Harlingen din Olanda vom fi cele două instituții pregătite să furnizăm educație și formare profesională continuă în acest domeniu”. Pe lângă programele aflate deja în derulare, Asociația EDINNA a mai depus alte trei proiecte: LNG Masterplan Main-Rin-Dunăre, Platina II și Train the trainer course material for Inland Navigation Education and Training.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top