Opinii

Centru de management al situaţiilor de urgenţă la Cernavodă

Primăria oraşului Cernavodă a iniţiat construirea unui “Centru de management al situaţiilor de urgenţă”, pentru asigurarea resurselor şi coordonarea acţiunilor în situaţii de urgenţă. Noua construcţie are ca scop protecţia vieţii cetăţenilor, a bunurilor şi mediului înconjurător.
Existenţa unui asemenea centru este extrem de importantă pentru comunitatea oraşului, dat fiind faptul că se vor desfăşura activităţi de informare, monitorizare, pregătire, specifice situaţiilor de urgenţă. Nu în ultimul rand va fi asigurată colaborarea permanentă între instituţiile care acţionează în cazul situaţiilor de urgenţă. Recent, Consiliul local Cernavodă a hotărât care va fi terenul pe care va fi construit acest obiectiv. Acesta se află pe Strada Canalului, în partea de nord a fostei fabrici de ciment. Construirea Centrului de management pentru situaţii de urgenţă se va realiza fie cu ajutorul fondurilor europene, fie din colectarea taxei de poluare şi risc.

Mai multe spaţii verzi şi locuri de recreere

Primarul Mariana Mircea mai intenţionează şi să amenajeze un parc în zona Dealul Sofia pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 mp. Proiectul se încadrează în Programul Naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin amenajarea de spaţii verzi în localităţi, cu ajutorul fondurilor alocate de Administraţia Fondului de Mediu. Pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria Cernavodă va solicita obţinerea de fonduri nerambursabile în valoare de 1.000.000 de RON. Parcul va fi amenajat cu alei şi platforme pietonale, mobilier urban, fântână arteziană, ceas electronic, sistem de iluminat, loc de joacă pentru copii, balansoare şi leagăne. Spaţiul verde va ocupa o suprafaţă importantă din parc şi va fi amenajat cu arbori, arbuşti, liane, trandafiri şi alte flori. Administraţia locală a mai stabilit câteva locaţii în oraş unde se vor amenaja locuri de joacă pentru copii şi spaţii verzi.

Hotărârile şedinţei extraordinare a Consiliului local

Unul dintre proiectele care s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare organizate de Consiliul local pe 16 septembrie a fost aprobarea documentaţiei tehnico-economice, în faza de studiu de fezabilitate, pentru un bloc de locuinţe destinate închirierii pentru tineri până în 35 de ani. Conform documentaţiei, construcţia este prevăzută cu două tronsoane, regim de înălţime S + P +3E+ M, 40 de unităţi locative, dintre care 30 de garsoniere şi 10 apartamente cu două camere. Investiţia va fi realizată din fonduri de la Guvern, dar şi din bugetul local şi va fi finalizată în 2010. Aprobarea atestării apartenenţei la patrimoniul public al oraşului a suprafeţei de 15.000 mp teren destinat realizării parcului Sofia, este un alt proiect ce a fost  dezbătut de către consilierii locali. Alt proiect de hotărâre este cel privind aprobarea unor ajutoare financiare pentru acoperirea pagubelor produse de fenomenele atmosferice din data de 28 iunie 2009. În urma solicitărilor depuse la sediul Primăriei de către cetăţenii ale căror gospodării le-au fost grav afectate de ploaia cu grindină ce a căzut în cursul lunii iunie, în cadrul Primăriei s-a format o comisie care a analizat situaţia si a propus ajutorarea acestora.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top