Opinii

Centru de informare pentru cetăţeni, locuinţe ieftine, locuri de muncă pentru şomeri

Şedinţa Consiliului local din Cernavodă. Consiliul Local Cernavodă s-a întâlnit pe 30 martie a.c. în şedinţa ordinară din această lună, pentru a dezbate 17 proiecte de hotărâri iniţiate de primarul oraşului, Mariana Mircea.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Unul dintre proiecte este cel privind transferul cazărmii din localitate, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Primăriei. Deoarece această clădire nu mai este folosită, administraţia locală a propus un proiect de amenajare a unui Centru educaţional pentru cernăvodeni în care să fie amenajate biblioteca, sala de lectură şi alte săli de pregătire pentru copiii şi tinerii din Cernavodă.Un alt proiect iniţiat de primarul oraşului şi promovat pentru o hotărâre de consiliu, se referă la schimbarea destinaţiei unui teren din domeniul public al oraşului într-un teren cu destinaţia de locuinţe ANL. Iniţiativa vine în urma numărului mare de cereri de locuinţe adresate de tinerii din Cernavodă şi înregistrate la Primărie. Terenul are o suprafaţă de 1760 de mp şi este situat la intersecţia străzii Indepenedenţei cu Aleea Pinilor.În aceeaşi şedinţă a mai fost promovat un proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii terenului aferent serei de flori, în suprafaţă totală de 10.000 de mp pentru cultivarea de legume, zarzavat, flori, căpşuni, de către persoane fizice. Beneficiarii vor fi persoane care nu au loc de muncă şi care se angajează prin contract să comercializeze aceste produse în pieţele din Cernavodă. Primăria Cernavodă a demarat la începutul anului, un proiect privind înfiinţarea asociaţiilor de proprietari în oraş. În cursul lunii martie, 20 de persoane au urmat cursul  de pregătire administratori de imobile. În cadrul şedinţei de astăzi, consilierii locali vor discuta Regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenului de atestare a persoanelor  care vor îndeplini aceste funcţii. Cursul de formare administratori de imobile a fost suportat financiar de Primăria Cernavodă.Alte proiecte de pe ordinea de zi au mai fost cele privind aprobarea destinaţiei terenului în suprafaţă de 390 mp pentru proiectare şi execuţie Centru de informare pentru cetăţeni, proiect privind stabilirea locurilor unde se prestează muncă în folosul comunităţii.

Dezbatere publică pentru informarea cetăţenilor

În altă ordine de idei, pentru a aduce la cunoştinţa localnicilor toate iniţiativele ce privesc interesul acestora, joi, 2 aprilie, ora 17.00, în sala Casei de Cultură din Cernavodă, a avut loc o dezbatere publică. Temele urmărite au fost: Construirea unităţilor 3 şi 4, extinderea depozitului de deşeuri radioactive, aplicarea taxei de poluare şi risc. De menţionat faptul că este a doua dezbatere de acest gen pe care Primăria oraşului o organizează. Au fost invitaţi să participe directorul general SNN, directorul general CNE, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare,  reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Deşeuri Radioactive, reprezentanţii Ministerelor Mediului, Economiei, Prefectul judeţului Constanţa, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, reprezentanţii ONG-urilor locale, agenţi economici şi instituţii din localitate şi  cetăţenii interesaţi.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top