Politic

Cele două spitale noi din Constanța sunt o realizare semnificativă pentru administrațiile liberale, anunță deputatul Bogdan Huțucă

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat astăzi că administrațiile liberale ale Constanței au obținut finanțarea necesară pentru construcția a două spitale noi în municipiu până în 2026, cu un total de 500 de paturi. Aceste spitale vor fi dotate cu toate echipamentele medicale necesare, inclusiv centre de imagistică, pentru a susține un sistem sanitar subfinanțat și uitat de mulți.
Conform lui Huțucă, Constanța a obținut poate cea mai mare finanțare din țară, de aproximativ 300 de milioane de euro, pe componenta sănătate din PNRR. Proiectele au fost scrise repede și bine, cu simț de răspundere și realism, iar administrațiile liberale vor putea măsura performanța lor în următorii ani.

„E oficial. Administrațiile liberale ale Constanței au asigurat finanțarea pentru două spitale noi, care vor fi construite până în 2026 aici, în municipiu. 500 de paturi noi, indispensabile unui sistem sanitar subfinanțat și uitat de mulți, de prea mult timp. Unitățile sanitare vor fi dotate cu toate echipamentele medicale necesare, inclusiv centre de imagistică.
Constanța a obținut poate cea mai mare finanțare din țară (cca. 300 de mil euro) pe componenta sănătate din PNRR. Proiectele au fost scrise repede și bine, cu simț de răspundere și realism. Acum vom putea măsura mai bine ce înseamnă performanța a două administrații liberale pentru Constanța. Felicitări Vergil Chițac, felicitări Mihai Lupu.
Mi-ar plăcea să nu trecem acest subiect la ”și altele”, pentru că a fost nevoie de enorm de multă muncă și pricepere pentru a obține finanțările europene necesare pentru construcția centrului ”Mama și copilul” și construcția unității sanitare municipale de cardiologie și oncologie.
P.S. 1 – Constanța nu are în prezent nici un centru public de sănătate destinat tratării afecțiunilor oncologice.
P.S. 2 – În întreg județul nu există nici un spital de pediatrie. Există secții, în diverse stadii de degradare, dar nu un corp dedicat mamei și copilului”, a declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top