Actualitate

Ceamurlia de Jos: Căminul Cultural din satul Lunca a primit finanțare pentru reabilitare, modernizare și dotare

Primăria comunei Ceamurlia de Jos a fost notificată că proiectul depus privind reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural din satul Lunca a fost ales pentru finanțare. Banii vor fi alocați de AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

„Vă informăm că în urma evaluării și verificării cererii de finanțare și după aprobarea Raportului de selecție de către directorul general AM PNDR, proiectul dumneavoastră a fost aprobat pentru finanțare”, se arată în adresa AFIR transmisă primăriei Ceamurlia de Jos.

Printr-un mesaj transmis de către primarul comunei, Dumitru Stan, edilul anunță vizita efectuată la Ceamurlia de Jos de către proiectantul acestei investiții. „Vizită de lucru privind implementarea proiectului Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural în localitatea Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, județul Tulcea. Mulțumim domnului Mircea Deac în calitate de proiectant pentru sprijinul acordat”, scrie Dumitru Stan.

De altfel, proiectul modernizării și dotării acestui Cămin Cultural a figurat pe agenda de anul trecut a administrației publice locale din Ceamurlia de Jos. În anul 2019, dosarul cu toate documentele necesare a fost depus în vederea obținerii finanțării. Acum, urmează semnarea contractului de finanțare, apoi etapa obligatorie a licitației, iar după toate acestea va urma executarea lucrărilor menționate în proiect.

Reabilitarea, modernizarea și dotarea unui Cămin Cultural în mediu rural pleacă de la necesitatea păstrării specificului local și a conservării valorilor din această zonă. De asemenea, astfel de proiecte sunt implementate și din necesitatea creșterii nivelului cultural al locuitorilor, contribuind la dezvoltarea infrastructurii sociale, în vederea atingerii unui nivel de dezvoltare necesar integrării în structurile europene.

În general, obiectivele proiectului constau în îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor, creșterea nivelului socio-economic, crearea unor condiții adecvate pentru realizarea de evenimente cu caracter cultural și de divertisment, stimularea derulării de activități de divertisment sau activități cu caracter cultural și social, creșterea nivelului de educație, de socializare şi de cultură a tuturor cetățenilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top