Opinii

Cea mai tânără comună constănţeană are doar patru ani

Câţi ştiu că localitatea Grădina este cea mai “tânără” dintre cele constănţene şi că a fost înfiinţată în anul 2005, la iniţiativa unui pumn de oameni care au hotărât să şteargă şi ultima urmă comunistă ce întina istoria locurilor. Unul dintre cei care s-au chinuit în urmă cu patru ani să organizeze referendumul necesar şi să construiască o primărie este chiar actualul primar, Gabriela Iacobici.

Un articol de Andreea PAVEL

Aceasta ne-a povestit, cum Ceauşescu a şters practic comuna de pe harta României, alipind-o în 1965 la actuala comună Târguşor.
Câţi mai ştiu că în plină criză economică spiritul gospodăresc ce îi caracterizează toţi locuitorii comunei s-a materializat prin desfăşurarea unui amplu program de pietruire care are în vedere toate străzile din cele două sate aferente administraţiei locale. Planurile primarului cuprind reabilitarea a zece kilometri de drum. Aceasta a declarat pentru presa constănţeană că momentan sunt finalizaţi patru kilometri de drum la Cheia: “Vom continua cu drumurile din Grădina. Vom aplica două straturi de pietriş şi apoi tratamentul cu bitum pe toţi cei zece kilometri de drum”, a conchis şefa administraţiei locale din comuna Grădina. Lucrările de pietruire sunt finanţate de Consiliul Judeţean Constanţa şi ajung la valoarea de 1,4 milioane de lei, deoarece bugetul comunei este mult prea mic pentru a putea suporta astfel de cheltuieli.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top