Exclusiv

Cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Drift care s-a ținut la Constanţa și-a desemnat câștigătorii

Peste 40 de piloţi din România şi Bulgaria au participat weekendul trecut la cea de-a patra etapă din Campionatul Naţional de Drift, care s-a va disputat în parcarea complexului comercial VIVO din Constanţa. Câteva mii de spectatorii au fost prezenți la competiția, parte a evenimentului Mamaia Style, în cele două zile de sfârșit de săptămână.
De la startul competiției nu au lipsit toţi cei care în trecut şi-au adjudecat titlurile de campioni naţionali în driftul românesc, cum ar fi: Traian Buşe, Răzvan Frăţianu, Călin Ciortan, Istvan Szabo, Sorin Ene şi Stefan Stefanov.

Sâmbătă, de la ora 10:00, au început antrenamentele libere, iar calificările au avut loc la orele 17:00. Duminică, competiția mult aşteptată a început ceva mai târziu față de ora programată din cauza temperaturilor neobișnuit de mari ale zilei.

Drift către podium

Andrei Furtea a obținut primul său succes din carieră la Constanța, unde s-a impus la clasa Semi Pro. Podiumul a fost completat de Georgi Kazakov, liderul la general, și de Alin Botiș. Bulgarul Pavlin Penev a câștigat etapa a patra din Campionatul Național de Drift, locul secund fiind ocupat de Traian Buse. Jumy Iulian a obținut podiumul repetând performanța de anul trecut. Liderul Campionatului Naţional de Drift, Călin Ciortan, a câştigat calificările sâmbătă, pentru a treia etapă consecutiv.
Campion naţional în 2012 şi 2013, pilotul Monster a obţinut cel mai bun punctaj al zilei, cu 90 de puncte din 100 posibile, în timp ce Sorin Ene, principalul său contracandidat, a terminat al doilea. Înaintea etapei care s-a desfăşurat duminică la VIVO! Constanţa, cei doi erau despărţiţi de doar 5 puncte în clasament.
Al treilea clasat în calificări a fost bulgarul Pavlin Penev, al patrulea Radu Moise, în timp ce campionul naţional en-titre Stefan Stefanov a reuşit al cincilea punctaj, la egalitate cu colegul său de la Rampage Drift Team, Vlad Stănescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top