Ştiri

Ce primari din judeţele Constanţa şi Tulcea şi-au ales alte partide

Bârfe pre-electorale sau noi realităţi pe scena politică?

Agitaţia dinaintea alegerilor locale a cuprins deja întreaga Dobroge. Cu doar două luni înaintea zilei de 10 iunie, în judeţele Constanţa şi Tulcea se fac şi desfac alianţe, se desfăşoară negocieri aprinse între partide şi candidaţi pentru funcţiile de primari, viceprimari şi consilieri. În timp ce pe unii primari aproape că nu-i interesează din partea cărui partid vor candida, fiind preocupaţi de proiectele pe care le au în derulare, alţii au schimbat deja culoarea politică pe care o promovau în 2008, alegând un alt partid, despre care consideră că reprezintă mai bine interesele comunităţii pe care o administrează şi în sprijinul căruia au mai multă încredere pentru investiţiile pe care vor să le demareze în mandatul 2012-2016. Dintre situaţiile în care primarii au ales să îşi schimbe partidul, cele mai răsunătoare au fost plecarea primarului Tudor Nădrag (Hârşova) de la PDL, la PSD şi plecarea primarului Valentin Vrabie (Peştera) din PSD. Vă prezentăm în rândurile ce urmează declaraţiile primarilor despre care zvonurile spuneau că vor candida din partea altui partid pe 10 iunie 2012.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Nicolae Matei, Năvodari: Sunt vicepreşedinte PSD şi candidatul partidului, nu al USL,  pentru Năvodari

„Nu plec de la PSD şi  nu candidez nici de la USL. Sunt candidatul social-democrat din oraşul Năvodari şi toate celelalte zvonuri din mass-media, sau pe unde apar, sunt fumigene. Nu plec din PSD. Sunt vicepreşedintele acestui partid şi vreau să fiu primarul oraşului pe care îl iubesc atât de mult, tot din partea social-democraţilor”.

Tudor Nădrag, Hârşova: I-am simţit mereu aproape pe cei din CJC

„Am făcut schimbarea pentru binele oraşului. Am ajuns la primărie pe propriile puteri, datorită încrederii pe care localnicii mi-au acordat-o în 2008. În consecinţă, nu am nici o obligaţie faţă de nimeni, lucru pe care l-am spus şi foştilor mei colegi din PDL. Aşa cum le-am spus şi că dacă voi hotărî să plec o să-i anunţ. Şi i-am anunţat. Acum am considerat că este momentul să candidez din partea PSD, pentru binele şi interesul comunităţii mele. Nu datorez nimănui nimic. Aşa cum nu datorez nici CJC, deşi CJC m-a ajutat ori de câte ori i-am solicitat sprijinul. La fel am convingerea că mă va ajuta şi în continuare pentru proiectele pe care le am în derulare, sau o să le iniţiez în Hârşova. I-am simţit mereu aproape pe cei de la CJC şi toată lumea, inclusiv localnicii, ştiu că am fost ajutaţi de conducerea Consiliului Judeţean”.

Valentin Vrabie, Peştera: O să aleg un partid care apreciază performanţa şi eficienţa în administraţie

„ N-am primit nici o ofertă din partea PSD, deci trebuie să mă reorientez către alt partid. O să aleg un partid care apreciază performanţa şi eficienţa, adică două calităţi de care am dat dovadă tot timpul, în toate acţiunile iniţiate în comuna Peştera, şi nu numai, pe parcursul întregului mandat 2008-2012. Fac referire atât la performanţă electorală, dar mai ales la performanţă administrativă. Tind să cred că la PSD performanţa mea politică şi administrativă nu este de bun augur. Sunt curtat de mai multe partide, pentru că sunt un om cu rezultate bune. O să aleg cea mai avantajoasă propunere.

Viorel Bălan, Nicolae Bălcescu: Urmărim doar interesul comunităţii şi al localnicilor

„Atât eu, cât şi vicele suntem în prezent la PDL. Şi n-avem nici un gând să plecăm. Rămânem pe poziţii. Oricum ar fi, tot ce ne dorim este ca decizia noastră să fie cea care vizează interesul localnicilor şi a comunităţii noastre. Deci alegerea pe care o facem va fi în beneficiul comunei noastre şi va viza exclusiv dezvoltarea localităţii”.

Iusein Visel, Dobromir: Nu plec din PSD nici dacă rămân ultimul în partid

„Sub nici o formă nu plec de la PSD. Nici dacă toţi colegii mei ar pleca din partid şi eu aş rămâne singurul pe baricade, tot nu aş părăsi PSD. Este partidul care m-a susţinut de la început, care m-a ajutat să-mi demarez sau finalizez proiectele pentru localitatea Dobromir, deci nu voi trăda pentru nimic în lume. Zvonurile care apar nu sunt decât minciuni. Eu n-am zis niciodată că o să plec şi nici nu o voi face”.

Dumitru Nedea, Ion Corvin: Am fost exclus din PDL, după alegerile din 2008, aşa că în 2012 am ales PSD

„Nu e nici o surpriză că voi candida din partea PSD. Am candidat de la PDL în 2008, după care, în luna septembrie a aceluiaşi an, am fost exclus din partid. De atunci sunt independent şi aşa am rămas până acum, când trebuie să îmi aleg un partid. Şi am ales PSD pentru că cei de la Consiliul Judeţean mi-au fost alături şi m-au ajutat în finanţarea proiectelor. Deci am ales gândindu-mă la binele comunei”.

Gheorghe Frigioi, Crucea: Sub nici o formă nu plec din PSD. Ar însemna să îmi trădez electoratul

„Sub nici o formă nu voi pleca din PSD. M-am înscris în partidul acesta, am fost aici şi la bine, şi la greu şi indiferent de ce propuneri sau probleme vor apărea, voi rămâne în PSD. În primul rând, dacă aş pleca, ar însemna că îmi trădez electoratul. Oamenii din Crucea sunt mai importanţi decât orice decizie politică şi nu vreau să îi dezamăgesc niciodată”.

Florin Mitroi, Valu lui Traian: Sunt un primar cu rezultate foarte bune şi n-am negat niciodată că sunt curtat de mai multe partide

„Sunt un primar cu rezultate foarte bune, atât electorale, cât şi administrative, drept pentru care sunt curtat de mai multe partide. Momentan, însă, sunt primar PDL. În prezent, sunt prins cu mai multe investiţii şi proiecte pentru localitatea Valu lui Traian şi nu îmi stă gândul la politică şi campanie. Orice alegere aş face însă, vă asigur că va fi pentru binele localnicilor”.

Vasile Delicoti, Poarta Albă: Nu o să renunţăm să fim generali în PDL, ca să fim soldaţi în PSD

„Ceea ce speculează unii şi alţii sunt simple invenţii. Sunt primari din PDL care n-au dat nici o declaraţie şi totuşi au apărut în presă articole despre aceştia că ar pleca la alte partide. Nu sunt decât minciuni, menite să destabilizeze unitatea partidului şi echipa. Şi în calitate de primar, şi în calitate de vicepreşedinte PDL, pot să vă asigur că primarii democrat-liberali nu vor renunţa niciodată să fie generali în armata lor, chiar dacă mai mică, ca să fie soldaţi într-o armată mai mare. Sigur, cu excepţia primarilor care n-au fost niciodată în PDL, decât cu numele”.

Gheorghe Moldovan, Albeşti: Rămân pe baricade. Nu plec din PDL!

„Nu am nici un gând să plec din PDL. E normal să apară zvonuri în campania electorală, însă asta nu înseamnă că sunt şi adevărate. Nu m-am gândit să plec din PDL şi nu voi face acest lucru pentru că nu îmi stă în caracter să trădez. Rămân aici pentru că aici am fost şi la bine, şi la greu”.

Dumitru Bocai, Ovidiu: Primarul este exponentul comunităţii, aşa că trebuie să aleagă pentru binele localnicilor

„E dreptul fiecărui primar să îşi aleagă partidul din partea căruia vrea să candideze. Atât timp cât acesta are în vedere interesul comunităţii pe care o reprezintă şi nu interesul personal, este liber şi îndreptăţit să facă orice alegere despre care crede că este benefică pentru localnici. Pentru că primarul nu este nimic altceva decât exponentul localităţii pe care o administrează”.

Traian Cristea, Costineşti: Nu fac politică şi păcate înainte de Paşte

„Nu vreau să vorbesc despre politică înainte de Paşte, pentru că nu vreau să păcătuiesc în Săptămâna Floriilor. Apoi urmează Să ptămâna Mare şi cu atât mai puţin nu vreau să fac păcate, sau să vorbesc despre lucruri precum politica. Aşa că o să dau declaraţii după 15 aprilie, despre politică şi alegeri”.

Ilie Ştefan, Luncaviţa (Tulcea): Singura culoare politică la care nu voi renunţa este cea a luncăviţenilor

„Lucrul care mă interesează cel mai mult este comuna Luncaviţa. Singura politică pe care o fac e cea a luncăviţenilor. Nu am zis niciodată că plec din PDL. Singurele lucruri la care am făcut referire sunt aspecte legate de relaţia partidului cu localitatea. Încă sunt la PDL şi nici nu m-am gândit încă dacă voi părăsi sau nu partidul. Mai importante sunt acum proiectele pe care le am în derulare în comună, decât problemele”.

Virgil Vlaciu, Jurilovca (Tulcea): Cei care lansează zvonuri, ar trebui să le păstreze pentru ei

„Atât publicul interesat de mass-media, cât şi localnicii mei trebuie să înţeleagă faptul că nu mă interesează politica, ci doar comunitatea. Cei care lansează zvonurile astea ar fi bine să şi le păstreze pentru ei şi să facă altceva mai bun decât să-şi dea cu părerea. Pe mine nu mă interesează decât să îmi duc la bun sfârşit proiectele şi investiţiile din Jurilovca şi să demarez altele”.

PNG-CD nu mai are dreptul să candideze la locale, în judeţul Tulcea?

Legea partidelor politice le obligă pe acestea să-şi actualizeze listele cu membri în fiecare an preelectoral şi să le depună până la data de 31 decembrie a acelui an. Se pare că Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat (PNG-CD), filiala judeţului Tulcea, nu a ştiut de această obligaţie, prin urmare, zvonurile spun că partidul nu mai are dreptul să numească, pentru alegerile locale, candidaţi în judeţul Tulcea. Iată ce ne-au declarat trei primari PNG-CD, din judeţul Tulcea:

Petrică Mărculescu, Smârdan: am timp să mă gândesc la campanie. Sunt prea ocupat cu investiţiile din comună

„Nu ştiu din partea cărui partid voi candida, nu m-am hotărât încă. Sunt prea ocupat cu investiţiile pe care le am în comună, ca să fac politică şi să mă gândesc la campanie. Sigur, o să existe şi un mesaj, şi un slogan, o să îmi aleg şi un partid, pentru că aşa e normal într-o campanie, dar nu îmi voi aloca luni întregi pentru asta. Momentan mai importanţi sunt localnicii şi bunăstarea lor”.  

Mariţa Gurgu, Peceneaga: Nu m-am hotărât încă ce partid voi alege

„Sunt încă rezervată în privinţa partidului din partea căruia voi candida. Nu am avut timp să analizez ofertele şi nici nu mi-a stat gândul la asta, din cauza proiectelor şi nevoilor pe care le au localnicii. Rezolvarea problemelor comunei Peceneaga a fost mai importantă şi mi-a alocat mai mult timp decât alte chestiuni. Mai am timp să mă hotărăsc. Oricum ar fi voi alege partidul care va reprezenta cel mai bine interesele localităţii şi a cărei propunere va reuşi să acopere majoritatea problemelor pe care le au localnicii mei”.

Marian Gherghişan,  Dăeni: O să aleg partidul care va găsi cele mai bune soluţii pentru problemele din comună

„Am prea multe probleme ca să mă gândesc momentan la politică şi alegeri. În localitate trebuie supravegheate mai multe investiţii, trebuie demarate altele, sunt mult mai multe lucruri importante acum decât politica. Oamenii din Dăeni sunt prioritatea mea şi nevoile lor îmi ţin ocupat mai tot timpul. O să aleg partidul care va găsi cele mai eficiente şi rapide soluţii la problemele pe care le au locuitorii comunei Dăeni. De asemenea, mă interesează un partid care să aibă soluţii viabile pentru dezvoltarea localităţii noastre”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top