Fără categorie

Ce interese blochează dezvoltarea turismului în Măcin

Orăşelul tulcean se poate lăuda însă cu două semafoare… perfect inutile.

Interesele aleşilor locali sunt uneori mai presus decât interesele comunităţilor pe care le reprezintă. Este şi cazul conslierului local Niţă Cătrună de la Măcin.
Cătrună prestează de mai mulţi ani ca instructor auto în Măcin. Potrivit declaraţiilor de avere disponibile (situl oficial al Primăriei Măcin are o listă incompletă a declaraţiilor de avere şi interese), consilierul Cătrună raportează în 2009, 2010 şi 2014 venituri din această activitate.

Surse din Primărie susţin că în urmă cu câţiva ani un investitor a dorit să construiască o pensiune turistică în Măcin. Pentru o zonă în care turismul este încă timid, în ciuda potenţialului oferit de Parcul Naţional Munţii Măcin şi de Dunăre, această iniţiativă ar fi fost un bun început. Din păcate, terenul identificat de posibilul investitor se află în vecinătatea poligonului unde Cătrună îşi face orele de conducere (foto dreapta). Proiectul a fost respins!
Cătrună se poate mândri însă şi cu realizarea unei investiţii în Măcin. E vorba de două semafoare și un sens giratoriu, pentru ca elevii şcolilor de şoferi să poată susţine proba practică pentru permis chiar în Măcin. Faptul că aceste semafoare sunt instalate la o intersecţie de străduţe dintr-un cartier de case unde traficul e aproape de zero are, probabil, o însemnătate mai mică… Practic aceste semafoare nu funcţionează decât atunci când sunt susţinute examene pentru permisul auto, în rest fiind simple obiecte de decor.
Aruncând o privire pe siteul Registrului Comerţului am observat că Niţă Cătrună a figurat ca asociat în trei firme, dintre care: SC Lux Simi şi PFA Cătrună D. Niţă. Ocupat probabil cu şcoala de şoferi, consilierul nostru a uitat să declare aceste societăţi în declaraţiile de interese, comiţând, în acest mod fals în declaraţii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top