Politic

Ce este Kurzarbeit, programul pe care vor să-l continue parlamentarii din Forța Dreptei

La inițiativa Violetei Alexandru, grupul parlamentarilor din Forța Dreptei a inițiat un proiect de Lege pentru continuarea programului Kurzarbeit.  

Kurzarbeit înseamnă sprijinirea, în alte situații decât starea de urgență/asediu/alertă, a angajatorilor și a angajaților prin suportarea, de către Guvern, a 75% din salariul aferent orelor de reducere a programului de lucru.

În opinia celor de la Forța Dreptei, măsurile de sprijin pentru angajatorii și angajații din Romania, adoptate în perioada pandemiei de către Guvernul condus de Ludovic Orban, trebuie continuate și după încetarea stării de alertă.

Reprezentanții partidului Forța Dreptei doresc astfel să nu lase angajatorii și angajații descoperiți după ce se epuizează perioada de sprijin aferentă pandemiei prin care s-a trecut.

Spre deosebire de șomajul tehnic, care presupune ca angajatul să fie scos din activitate, având contractul suspendat temporar, kurzarbeit permite continuarea activității cu un program redus de muncă în condițiile reducerii comenzilor sau afectării a minimum 10% dintre angajați.

În acest sens, deputatul constănțean Bogdan Bola a declarat:

“La sfârșitul lunii mai se va opri măsura <kurzarbeit> introdusă de Guvernul Orban în anul 2020 cu referire la criza pandemică si trebuie prelungită printr-o lege care să se aplice în toate situațiile de criză economică.

Kurzarbeit are avantaje pentru toate părțile implicate – angajatorii își păstrează angajații, în care au investit pentru formarea profesională, angajații prestează munca cu timp redus și primesc o compensare de la stat pentru diferența de program iar statul evită posibile crize de șomaj și continuă să încaseze taxe și contribuții.”

(Sursa foto – Facebook)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top