Fără categorie

Casa de Cultură din Constanţa, CIADO şi Eurad trimit liceeni în tabere subvenţionate cu 30%

“Fă-ţi prieteni reali, nu doar virtuali!”

Pe 10 noiembrie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, în sala mică, începând cu ora 14:00, s-a lansat Programul Naţional de Tabere şi excursii tematice „Fă-ţi prieteni reali, nu doar prieteni virtuali”. Coordonatorul programului în judeţul nostru este Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanţa.

Un articol de Andreea PAVEL

Acesta ne-a povestit despre acţiunea care se va derula în parteneriat cu CIADO (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului), sub patronajul Eurad (Europe Against Drugs):
“Acţiunea pe care o demarăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Crăciun respectiv Revelion, îi va viza pe liceeni. Astfel, 26 de licee din Constanţa vor avea ocazia să selecteze câte 20 de elevi care vor fi înscrişi în acest program. Criteriile de selectare vor rămâne la latitudinea fiecărei direcţiuni. Aceste grupuri îşi vor petrece 3-5 zile în diverse staţiuni din România. Noi încercăm astfel să oferim şi altceva tinerilor, să le arătăm că distracţia înseamnă cu totul altceva decât a sta în faţa calculatorului. Statisticile sunt îngrijorătoare în ce priveşte numărul copiilor care petrec tot mai mult timp în faţa calculatorului.
Astfel, sperăm să se bucure de zilele petrecute în mijlocul naturii. De menţionat este că vor fi cazaţi în hoteluri de două şi trei stele, iar CIADO va subvenţiona 30% din costurile taberei, iar însoţitorii grupurilor vor merge gratuit în excursii. Sperăm ca sub deviza proiectului, „Fă-ţi prieteni reali nu doar virtuali”, să-i convingem că mult mai importante decât computerul şi jocurile pe calculator sunt comunicarea şi prietenii. Reali! Nu se poate numi decât dezastru, faptul că nu se mai concetrează la altceva”, a conchis Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură din Constanţa.

Campaniile anti-drog, un succes al ANCCSR şi CIADO

În luna iulie a acestui an, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România şi CIADO au luat atitudine în vederea combaterii consumului de droguri, fie ele şi uşoare. Iniţiativa s-a materializat prin organizarea unei serii de 34 de conferinţe teritoriale, în primăvara anului, sub titlul ”Tinerii şi propriile valori”, dar şi prin proiectul ce s-a  derulat în sezonul estival, ”Artă contra drog”. Preocuparea celor două asociaţii pentru tinerii care cad pradă iluziilor împrăştiate de consumul de droguri nu s-a oprit aici. Astfel, ANCCSR-CIADO au decis organizarea urgentă a unor conferinţe, pe data de 8 octombrie în cadrul tuturor celor 40 de sucursale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top