Fără categorie

Casa de Cultură din Constanţa a fost gazda unei noi conferinţe „Artă contra drog”

Anna Lesko a schimbat drogurile cu „flăcările de plăcere”

Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură şi Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) România au organizat o nouă ediţie a campaniei anti-drog sub sloganul „Artă contra drog”. Pe 9 martie a.c., în Constanţa, datorită implicării masive a directorului Casei de Cultură din oraş, Gheorghe Ungureanu, a fost organizat un spectacol la care au fost invitaţi să cânte cei mai îndrăgiţi artişti de către adolescenţi, conform unor sondaje realizate special pentru a fi stabilite gusturile tinerilor în muzică.
Coordonatorul acestui proiect la nivel regional, Gheorghe Ungureanu a declarat pentru mass-media: „Suntem convinşi că această manifestare va avea succesul scontat, mai ales că fondurile obţinute vor fi folosite, mai departe, în lupta împotriva drogurilor care distrug destine”.

Un articol de Andreea PAVEL Reprezentantul EURAD în Consiliul Europei, prezent la eveniment

Lazăr Gigel, reprezentantul EURAD (Europe Against Drugs) în Consiliul Europei, a onorat cu prezenţa la eveniment şi a atras atenţia încă o dată asupra tragediilor ce pot avea loc din cauza consumului şi a dependenţei de droguri. În timpul conferinţei organizate înainte de spectacol, era stabilită şi vizionarea unui film cu un copil aflat în sevraj. Lazăr Gigel a declarat că s-a renunţat la acest lucru, dat fiind faptul că imaginile şocante şi explicite cu copilul aflat în chinuri ar fi putut avea urmări regretabile asupra tinerilor cu media de vârstă prea mică, prezenţi la eveniment.

Papari s-a ciondănit cu toţi

Aurel Papari, rectorul Universităţii „Andrei Şaguna”, a fost Gică Contra al întâlnirii. Cu sămânţa de scandal bine înfiptă, Papari a fost ultimul care a luat cuvântul şi a ţinut să-i contrazică pe toţi cei care vorbiseră înaintea lui, în special pe Lazăr Gigel, reprezentantul EURAD în Europa. În fapt, Papari n-a făcut decât să transmită un mesaj asemănător cu cele ale invitaţilor, doar că a ţinut să lase impresia că este mai documentat decât ceilalţi, mai ales prin prisma meseriei de medic psihiatru: „Ţin să-l contrazic pe domnul Lazăr Gigel. Eu am şi calitatea de medic psihiatru şi ştiu că drogurile scurtează viaţa şi o ruinează. Şi alcoolul este un drog, creează dependenţă. Eu ştiu pentru că i-am ajutat pe mulţi în ce priveşte dezalcoolizarea.

Vise ”la negru”

Deşi au fost interzise prin lege magazinele de vise continuă să funcţioneze „la negru”. Stocurile imense sunt acum vândute la colţ de stradă sau procurate prin intermediari, ori reţeta deja învăţată este preparată de tineri din tot felul de combinaţii, cum ar fi otrava de şobolani, sau îngrăşămintele de plante. Conştientizând pericolul ce îi paşte pe tinerii consumatori (media de vârstă a consumatorilor scade îngrijorător de repede, n.red.), ANCCSR şi CIADO vor continua lupta împotriva drogurilor. Aceştia au prezentat într-una dintre conferinţe şi o statistică îngrijorătoare: În fiecare an, în Uniunea Europeană, drogurile ucid între 7000 şi 8000 de tineri care au încercat să fenteze realitatea. Din păcate, însă, iată că lucrurile stau tocmai invers şi în fiecare oră, cruda realitate este cea care fentează viaţa unui consumator de droguri. Date fiind aceste date, Jacques Barrot, comisarul european pentru libertăţi şi securitate, consideră că strategiile de prevenire a consumului de droguri trebuie să se bazeze în primul rând pe sensibilizarea şi conştientizarea tinerilor, fără însă a-i culpabiliza pe aceştia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top