Politic

Carmen Avram: România este în Europa, dar nu e de ajuns

Carmen Avram, a doua pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, spune că degeaba România este în Europa dacă va fi privită ca fiind ruda cea săracă.

Candidatul PSD susține că trebuie să ne câștigăm respectul și să nu mai permitem să fim tratați ca o țară de mâna a doua, așa cum permite Klaus Iohannis să se întâmple acum.

„României nu i s-a făcut o favoare atunci când a fost primită în Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007. S-a reparat o nedreptate istorică! Nu avem voie să uităm că, la 9 mai 1950, când Declarația Schuman a pus bazele Uniunii Europene de azi, România se afla sub jugul sovietic, abondonată de calcule nedrepte.

Azi, România este în Europa. Dar nu este de ajuns! România trebuie să fie în miezul Europei. Dacă nu geografic, atunci simbolic. Trebuie să fim respectați oriunde mergem, să fim tratați de la egal la egal de ceilalți și să avem un cuvânt de spus în luarea deciziilor.”, a scris Carmen Avram pe pagina sa de facebook.

Carmen Avram participă la mitingul organizat de social democrați la Iași și transmite alegătorilor că este important să fie patrioți. Poate cel mai important lucru pe lumea asta.

„Azi, de ziua Europei, călătoresc spre Iași, capitala Moldovei, unde mă voi întâlni cu mii de patrioți români.

Pentru ei, am un singur mesaj: Europa înseamnă România! Europa a însemnat mereu România! Suntem și am fost mereu europeni și trebuie să ni se respecte identitatea!

Să fii patriot în Europa e o atitudine normală, dar și necesară. Un stat care își cunoaște bine interesele e un stat puternic și prin urmare puternică va fi și o Uniune formată din țări cu principii solide și interese clare și respectate.

Așa a prosperat Uniunea Europeana de-a lungul deceniilor: cu ajutorul unor state care n-au uitat de patriotism, dimpotrivă, el a dictat acțiunile lor. Așa trebuie să fie și România: să ne cunoaștem nevoile și interesele, să mergem la Bruxelles cu temele foarte bine făcute și să negociem, de la egal la egal, pentru a obține ceea ce merită această țară.

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa! Ne vedem la Iași!”, a scris Carmen Avram.

sursa: antifakenews.ro

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, cod mandatar financiar coordonator 41190008

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top