Opinii

Campanie de curăţenie şi înfrumuseţare a Năvodariului

Administraţia locală din Năvodari a demarat o amplă campanie de curăţenie şi înfrumuseţare a oraşului prin reamenajarea spaţiilor verzi din toate zonele. În acest sens, se vor planta 20.000 de trandafiri, 2.500 de panseluţe, 100 de duzi, 200 de mesteceni şi 50 de magnolia.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Toate zonele verzi au fost curăţate şi igienizate, fiind integral regazonate (peste 10.000 de mp de gazon fiind deja folosit), copacii au fost văruiţi, s-au refăcut marcajele rutiere şi a fost reparat şi înlocuit mobilierul urban. Pentru prima dată în oraşul Năvodari vor fi aduse ornamente urbane specifice sărbătorilor pascale. Astfel, bisericile vor fi împodobite cu perdele luminoase, iar pe străzi vor fi amplasate ghirlande specifice acestui anotimp. Pe străzi se vor afla bannere cu urări tradiţionale de Paşte, iar în zona centrală a oraşului şi în parcul “Ion Dobre” vor fi puse ornamente luminoase multicolore (iepuraşi, ouă, flori de sezon). Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, va continua programele de refacere peisagistică a oraşului astfel încât Năvodariului să nu mai fie cunoscut ca “oraş-dormitor” al unor unităţi industriale, ci ca “oraşul florilor”.  

Spectacolul copiilor năvodăreni  

Elevii Şcolii nr.1 din oraşul Năvodari care au frecventat cursurile de dans modern şi de societate, precum şi cursurile de teatru, oferite de Clubul elevilor şi de Casa de Cultură “Pontus Euxinus” din localitate, au urcat pe scena Centrului Cultural pentru a demonstra ce au învăţat. Spectatori le-au fost colegii de şcoală dar şi prietenii şi familiile, spectacolul încadrându-se în programul administraţiei publice locale de redare a Centrului Cultural năvodărenilor. Prestaţia micilor actori şi dansatori a fost răsplătită cu ropote de aplauze, deşi emoţia primului contact “cu scândura” şi-a spus de câteva ori cuvântul. Spectacolele oferite gratuit năvodărenilor vor continua în cursul lunii aprilie. Astfel, pe data de 10 aprilie, elevii Şcolii nr. 3 din localitate au pregătit o scenetă pe care au prezentat-o atât năvodărenilor, cât şi în alte judeţe din ţară, ajungând până la Baia Mare. Tot pentru dinamizarea actului cultural şi pentru apropierea copiilor de adevăratele valori culturale, Teatrul de Păpuşi “Guliver” din Galaţi va susţine o reprezentaţie pe 27 aprilie pe scena Centrului Cultural Năvodari. În cadrul acesteia va fi prezentată şi piesa de teatru pentru păpuşi “Sânziana şi Pepelea”, invitaţi fiind 900 de copii, elevi ai celor trei şcoli din localitate. 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top