Exclusiv

Călugărul preferat al lui Teodosie pozează ca un GIGOLO

În urmă vreun an, o fotografie în care ÎPS Teodosie era ținut de mânuță de un tânăr îmbrăcat în straie preoțești a făcut carieră pe Facebook. 

Un angajat al Arhiepiscopiei Tomisului ne-a relatat contextul în care au fost realizate cele două fotografii (mai există o fotografie, în care apare și Ghelasie Vizireanu, duhovnicul Mănăstirii Strunga): „Cam prin anul 2014, la Mănăstirea Strunga, județul Constanța, a fost organizată o conferință preoțească. La un momentdat, Arhiepiscopul Teodosie a ieșit din clădirea în care era ținută conferința și a făcut cele două fotografii. Ulterior am aflat că tânărul cu care s-a fotografiat fusese adus cu o seară înainte în mănăstire, din București, de către Părintele Ghelasie. 

Ulterior, pe un cont de Facebook al tânărului au apărut cele două fotografii. Îmi amintesc că spiritele s-au inflamat și s-au făcut intervenții pentru ca tânărul să șteargă acele fotografii, ceea ce s-a și întâmplat. Probabil s-a considerat că nu este firesc ca un episcop să fie ținut de mână sau de gât de către un bărbat”.

Numai că înainte de a fi șterse, fotografiile au fost salvate. Așa a ajuns una din ele pe internet, oferind prilejul diverșilor utilizatori Facebook să facă aluzii legate de moralitatea celor doi.

Cam la un an după cele relatate, tânărul din fotografii, pe numele său Marius, s-a hotărât să se stabilească în Arhiepiscopia Tomisului. S-a înscris la Facultatea de Teologie de la Universitatea Ovidius și s-a călugărit la Mănăstirea Murfatlar. A urmat o ascensiune foarte rapidă. În septembrie 2016, un post local de televiziune, prieten cu Teodosie, titra: „Un tânăr de 22 de ani a ales să îmbrace straie călugăreşti şi să îşi dedice întreaga viaţă lui Hristos”. Era vorba, desigur, de Marius, devenit monahul Rafael, pe seama Mănăstirii Murfatlar. Stirea amplă dedicată slujbei de călugărie, cuprinde un interviu cu IPS Teodosie, dar și cu tânărul monah. 

Se pare că tânărul Rafael e înzestrat cu reale calități căci a urcat rapid în ierarhia mănăstirească, fiind preoțit și primind recent titlul de Protosinghel. Asta în ciuda faptului că la Murfatlar nu prea e viață călugărească, într-o mănăstire în care în afară de Rafael mai viețuiește doar starețul Teotim. 

Dacă vă sună cunoscut acest nume, vă amintim că în urmă cu câțiva ani acest stareț a fost filmat în timp ce bătea cu pumnii și picioarele un om care intrase în curtea mănăstirii. Cazul a fost mușamalizat de Arhiepiscopia Tomisului, care e decretat că filmul este… trucat!

Recent, o persoană binevoitoare ne-a trimis fotografia de mai jos. 

Contrariați că un preot-călugăr-protosinghel apare în astfel de ipostaze, i-am cerut explicații starețului Teotim și purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu. Cu starețul am vorbit pe Whatsapp, dar dialogul s-a întrerupt când i-am trimis fotografia și i-am cerut explicații. 

Pe preotul Tănăsescu l-am întrebat atât despre fotografia în care Rafael apare singur, în pat, cât și despre cele în care e însoțit de Teodosie. 

„Poza are origine incertă. Pare a fi persoana invocată (preotul Rafael-n.red), dar nu cunoaștem contextul în care a fost făcută. Poza cu IPS a mai circulat, cu acuze nefondate de comportament imoral. Dacă textul dvs., în baza acestor imagini, va căuta să insinueze un comportament imoral al pr. Rafail, va rămâne la același stadiu de acuze fără dovezi”.

Desigur că nu vrem să acuzăm pe nimeni fără a avea „dovezi”, spunem doar că după ce ne-am apucat să punem întrebări, preotul Rafael a reacționat ca și cum ar fi fost vinovat de ceva: și-a dezactivat numărul de telefon din rețeaua de telefonie și și-a șters contul de Facebook. Nu înainte însă ca noi să facem un printscreen. 

Se poate observa că numele de cont, Marius Rafael, e scris cu caractere chirilice, fapt pe care l-am observat și la alte persoane bănuite, tot fără dovezi desigur, de același „comportament imoral”, ca să îl cităm pe Părintele Tănăsescu. 

În final, așteptăm să vedem dacă sursele care spun că deja se pregătește debarcarea din mănăstire și ascunderea lui Marius-Rafael au dreptate. Că doar e nevinovat, nu-i așa?

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top