Actualitate

Spectacol de Ziua Minorităților la Teatrul Jean Bart din Tulcea

Miercuri, 18 decembrie 2018, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la cea de a IX-a ediție a Festivalului „Multietnic“, un eveniment organizat de Consiliul Județean Tulcea și Centrul Cultural „Jean Bart“ cu ocazia Zilei Minorităților.

Cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu și primarul Constantin Hogea au înmânat diplome ansamblurilor participante, respectiv Ansamblul Folcloric „Lotca“, Ansamblul de dansuri „Molodțî“, Ansamblul de dansuri „Solovei“, toate trei ale Comunității Rușilor Lipoveni din Tulcea, Ansamblul „Zadunaiska Sici“ al Uniunii Ucrainenilor din Tulcea, Grupul Vocal „Narenler“ al Unității Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România, Ansamblul de dansuri „Chave Zurale” al Partidei Romilor „Pro Europa“ Tulcea, Ansamblul de dansuri „Daima“ al Comunității Aromâne
din Tulcea, Ansamblul de dansuri „Tuna“ al Uniunii Democrate Turce din Tulcea, Ansamblul de dansuri „O mie de porumbei“ al Uniunii Elene din Tulcea, Ansamblul „Careras“ al Comunității Romilor din Tulcea, Ansamblul de dansuri „Danubius“ al Centrului Cultural „Jean Bart“.

 „Pentru noi, tulcenii, 18 Decembrie este o zi cu o semnificație deosebită, iar acest lucru se datorează faptului că armonia dintre etnicii din Tulcea a devenit, de-a lungul anilor, o marcă înregistrată a județului nostru.Multiculturalitatea nord-dobrogeană, această caracteristică ce dă specificitate județului nostru ne impune celebrarea zilei de 18 Decembrie așa cum se cuvine: alături de reprezentanții comunităților din întreg județul. Vreau să profit de ocazie și să îi felicit pe toți cei care își dedică timpul liber păstrând și promovând tradiția, cultura fiecărei etnii din acest județ. Atât cei din cadrul ansamblurilor, cât și cei care lucrează cu acești tineri zi de zi sunt de admirat:  dumneavoastră, doamnelor și domnilor, sunteți cei care duc mai departe povestea unei zone absolut inedite, unui spațiu cultural creat prin împletirea celor mai frumoase tradiții, adunate din mijlocul celor mai diferite comunități etnice. Tuturor celor prezenți, artiști sau spectatori, vă doresc Mulți Ani fericiți!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Declarată Ziua Minorităţilor Naţionale din România, prin Hotărâre de Guvern, în 1998, ziua de 18 decembrie amintește de momentul în care Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase – ca document internaţional ce oferă o garanţie a drepturilor minorităţilor în general.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top