Fără categorie

Calitatea lucrărilor la drumului M-14 prin or. Edineț, obiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț

Calitatea lucrărilor la drumului M-14 prin or. Edineț, obiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț

Edineț, 5 Noiembrie 2011 — Calitatea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț”, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), a fost în a doua jumătate a zilei de vineri, 4 noiembrie a.c., obiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț.

Organizarea ședinței, la care au participat președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord) și președintele raionului Rîșcani, Ion Parea, viceprimarul de Edineț, Rodelia Vasilcov, și directorul firmei „NOU CONST”, Marin Sîrbu – responsabil de efectuarea lucrărilor în cadrul proiectului menționat -, a fost solicitată de către directorul ADR Nord și secretarul CRD Nord, Ion Bodrug, în urma unui suspect reportaj televizat în care președintele raionului Edineț, Oleg Scutaru, fără a solicita și opinia operatorului economic sau a AD…

Calitatea lucrărilor la drumului M-14 prin or. Edineț, obiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț

Edineț, 5 Noiembrie 2011 — Calitatea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț”, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), a fost în a doua jumătate a zilei de vineri, 4 noiembrie a.c., obiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț.

Organizarea ședinței, la care au participat președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord) și președintele raionului Rîșcani, Ion Parea, viceprimarul de Edineț, Rodelia Vasilcov, și directorul firmei „NOU CONST”, Marin Sîrbu – responsabil de efectuarea lucrărilor în cadrul proiectului menționat -, a fost solicitată de către directorul ADR Nord și secretarul CRD Nord, Ion Bodrug, în urma unui suspect reportaj televizat în care președintele raionului Edineț, Oleg Scutaru, fără a solicita și opinia operatorului economic sau a ADR Nord, pune la îndoială calitatea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de renovare a drumului M-14 prin or. Edineț. Asta în condițiile în care operatorul economic încă nu a finalizat integral lucrările prevăzute.

„Cînd s-au efectuat filmările nici nu am știut. Îmi este și greu să comentez cele afirmate în reportajul respectiv. Ar fi fost corect ca cei care au avut întrebări referitor la calitatea lucrărilor de asfaltare să mă întrebe. Ieri [joi, 03.11.2011 – n.r.] a fost Inspecția de Stat în Construcții, a fost responsabilul tehnic, mi-au oferit anumite prescripții, dar dacă Inspecția de Stat în Construcții nu a oprit lucrările pe șantier, e bine”, a explicat directorul „NOU CONST”, Marin Sîrbu.

„La insistența mea personală voi solicita opinia specialiștilor, care vor face expertiza respectivă. Am să fiu foarte principial și nu voi permite să aruncăm în vînt nici măcar un bănuț. Ne vom clarifica cu toate lucrările care se fac aici, la Edineț”, a declarat președintele CRD Nord, Ion Parea.

La rîndul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a solicitat operatorului economic, responsabilului tehnic și dirigintelui de șantier să întocmească, pentru ADR Nord, o scrisoare în care să relateze cum explică cele expuse în reportajul televizat menționat. „Desigur, ADR Nord a reacționat în acest caz printr-un comunicat de presă, am participat în direct la o emisiune televizată, în cadrul căreia am explicat cetățenilor situația în mod direct, de la prima sursă”, a spus directorul ADR Nord. În context, Ion Bodrug a subliniat că proiectul de la Edineț este gestionat în condiții de maximă transparență și este inspectat cu regularitate de către comisii competente, iar pînă acum nu au fost depistate abateri de la normele de reconstrucție a drumului. În aceste condiții, obiecțiile președintelui raionului Edineț în privința calității lucrărilor de renovare a drumului internațional M-14 prin or. Edineț sînt pripite.

„Chiar ne-am bucurat că așa operator economic a cîștigat licitația, fiindcă e foarte serios, iar într-un timp restrîns lucrările la proiect au avansat. Ne pare rău că președintele raionului Edineț s-a folosit de niște date necalitattive, din alte puncte de vedere”, a spus, la rîndul său, viceprimarul de Edineț, Rodelia Vasilcov.

După ședința de la Primărie, președintele CRD Nord, reprezentanții ADR Nord și directorul „NOU CONST” s-au deplasat în teren, unde au inspectat desfășurarea lucrărilor la proiect.

Lucrările în cadrul proiectului „Renovarea drumului regional internațional M-14 prin or. Edineț” sînt în desfășurare, în fază avansată. Angajații operatorului economic responsabil de îndeplinirea lucrărilor activează fără zile de odihnă, pentru a reuși să ducă la bun sfîrșit, în dependență de condițiile climaterice, toate lucrările prevăzute de contractul încheiat.

Amintim că, în rezultatul unei vizite de monitorizare din 27.10.2011 a proiectului de la Edineț, la care a participat o comisie de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) în frunte cu șeful-adjunct de la Direcţia relații cu instituțiile de dezvoltare regională, Victor Caun, s-a constatat că lucrările la renovarea drumului internațional M-14 prin or. Edineț se desfășoară conform planului de activități.

www.adrnord.md

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top