Opinii

Cabinete medicale noi pentru facilitarea tratării pacienţilor din Cernavodă

În săptămâna ce a trecut, primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a convocat consilierii locali în cadrul şedinţei ordinare din această lună. Pe ordinea de zi a şedintei s-au aflat 15 proiecte de hotărâri de interes pentru comunitate. Unul dintre aceste proiecte a făcut referire la rectificarea listei de investiţii şi a bugetului pentru anul în curs, în vederea realizării de lucrări de reabilitare şi amenajare a unor unităţi de învăţământ din oraş, respectiv grădiniţele 2, 3, 4 şi 5, creşele 1 şi 2, şcolile 1, 2 şi 4.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea caietului de sarcini în vederea închirierii, prin licitaţie publică a unor spaţii din Pieţele Trust şi Columbia în vederea desfăşurării activităţii unor cabinete medicale, reprezintă un alt punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei.
Proiectul a fost iniţiat de primarul oraşului, în urma solicitărilor multiple sosite din partea cetăţenilor care locuiesc în aceste zone şi pentru care deplasarea la spital implică dificultăţi. Prin caietul de sarcini, ofertanţilor li se impune să presteze activităţi de recoltare probe biologice, acordarea de prim ajutor şi tratamente de urgenţă (injecţii, perfuzii, pansamente, sutură), măsurarea tensiunii arteriale, greutăţii corporale şi glicemiei, realizarea analizei de electrocardiogramă. Ei vor trebui de asemenea să doteze spaţiile cu mobilier specific şi aparatură, dar şi echipamentele necesare. Preţul de pornire la licitaţie este de 1,11 lei/mp/lună.

Prevenirea actelor antisociale şi asigurarea ordinii publice

În aceeaşi şedinţă a mai fost prezentat şi raportul Poliţiei Comunitare pe primul semestru al anului în curs. Cu un efectiv de 44 de agenţi comunitari, Poliţia Comunitară s-a axat pe prevenirea actelor antisociale, asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea încălcării normelor legale privind curăţenia oraşului, precum şi a altor fapte stabilite prin legi şi hotărâri ale Consiliului Local. Astfel, în această perioadă, agenţii comunitari au aplicat 588 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 68.335 lei, 362 de avertismente scrise, au soluţionat 99 de sesizări şi reclamaţii scrise şi 287 telefonice, au asigurat măsurile de ordine necesare desfăşurării diverselor evenimente, competiţii sportive, acţiuni sociale şi au avut o bună colaborare cu celelalte instituţii care asigură ordinea şi liniştea publică. Alte puncte pe ordinea de zi a şedinţei au mai fost aprobarea Regulamentului de organizare şi functionare a Consiliului Local, aprobarea atestării apartenenţei la patrimoniul privat al oraşului a unei suprafeţe de teren, aprobarea acordării premiului ”Nunta de aur” pentru toate cuplurile care au împlinit sau urmează să împlinească 50 de ani de căsătorie în anul 2009.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top