Politic

Bola: O nouă manipulare marca PSD-PNL, cei 100 lei pentru fiecare copil, sunt de fapt 10 lei în mână

De la 1 ianuarie 2023, conform Ordonanței de Urgență nr.16/15 iulie 2022, părinții care au copii la școală în acest an pot beneficia de o deducere suplimentară din impozitul pe venit echivalentă cu 100 de lei pentru fiecare copil înscris la creșă, grădiniță sau școală. Deducerea personală suplimentară s-ar acorda indiferent de nivelul de salarizare al părinților. Singura condiție este ca elevul sau preșcolarul să fie înscris la o unitate de învățământ. Beneficiul se acordă doar unuia dintre părinți în cazul în care copilul este în grija ambilor părinți.

În opinia deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola, acest demers al alianței PSD – PNL ar fi de fapt o manipulare grosolană a populației. Iată ce spune Bola despre acest lucru:

“Vă era dor de o manipulare/minciună marca PSD – PNL? Anul trecut, toxica alianță USL 2.0 anunța prin portavocea guvernului de păpușari că românii care sunt părinți o vor duce mai bine, că vor avea salarii mai mari. De ce? Pentru că ei vor acorda o deducere de 100 de lei din salariu fiecărui angajat părinte care are în întreținere un copil de până la 18 ani (înscris la școală sau grădiniță).

Doar că, în realitate, părintele primește în mână 10 lei, nu 100 de lei cum mințeau politicienii PNL și PSD. Bravii manipulatori au uitat să spună oamenilor că scutirea de impozit pe venit se aplica sumei de 100 de lei extrasă din baza totală impozabilă, adică salariul net. Aşa că, suma finală este de 10 lei pe lună.

Deoarece minciuna are picioare scurte, iar manipularea incompetenților care conduc această țară trebuie să înceteze, am depus, alături de colegii mei parlamentari Forța Dreptei, o inițiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal prin care suma reală care rămâne angajatului pentru fiecare copil ȋnscris la şcoală să fie de 100 lei/lună”.

În plus, a precizat Bola, în inițiativa legislativă  a parlamentarilor Forța Dreptei, “de această deducere vor putea beneficia și cei care realizează venituri din activități independente sau venituri din drepturi de proprietate intelectuală. Aspect pe care USL 2.0 „uitase” să îl completeze…”

„Țin să menționez, la final, că această propunere de proiect de lege a venit în urma petițiilor primite și a întâlnirilor pe care le-am avut cu constănțenii, care nu înțelegeau de ce nu se respectă promisiunea făcută. Din păcate, nu este și nu va fi singura lor minciună…”, a conchis Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top