Politic

Bola: Litoralul românesc este sigur, chiar dacă Ministerul Economiei a folosit o fotografie din altă țară pentru a ilustra asta

În urma alertei de holeră emisă în Ucraina acum ceva vreme, după distrugerea barajului de la Kahovka, în special pentru zona Odessa, s-a creat un puternic val de panică și în România. Un avertisment al OMS asupra unui risc de holeră, i-a determinat pe mulți români să își anuleze vacanțele rezervate pe Litoralul Românesc. În acest context cei de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au încercat să reducă isteria din rândul populației legată de apariția holerei pe litoralul românesc publicând un mesaj pe pagina de socializare a instituției amintite. Iată ce spune despre acest lucru deputatul Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola:

„Trecând peste faptul că cei din Minister „uită” de noi, constănțenii, când spun că litoralul este sigur (sau poate au auzit de „isprăvile” administrației Chițac, nu știu) și de faptul că nici măcar nu au fost în stare să folosească o poză de pe litoralul românesc, mesajul de mai jos, publicat pe pagina Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este foarte important pentru a combate minciunile răspândite de unii:

Nu există risc de holeră pe litoralul românesc!

În ciuda zvonurilor și informațiilor nefondate care s-au perpetuat în ultimele zile în rândul turiștilor și în mass-media, INSP – Institutul Național de Sănătate Publică, care monitorizează atent calitatea apei în perioada estivală, a anunțat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră.

„Românii nu au niciun motiv să își anuleze vacanțele pe litoralul românesc! Știu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiștilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări!

Nu există niciun risc de holeră pe litoral în țara noastră. Situația este atent monitorizată de autorități – Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Direcţia de Sănătate Publică Tulcea. Turiștii sunt în siguranță!

Pe cei care sunt îngrijorați cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, unde datele sunt actualizate la zi”, a declarat Ștefan Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului.”

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top