Politic

Bola îi cere ministrului Drulă să își reconsidere poziția privind taxa de pod plătită de constănțeni

Deputatul Bogdan Bola reacționează la declarația ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, care s-a exprimat împotriva eliminării taxei plătite de către constănțeni la traversarea Dunării pe podurile de la Cernavodă-Fetești și Giurgeni-Vadu Oii.

Proiectul de lege a fost inițiat de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, încă din legislativul precedent, însă majoritatea de atunci a refuzat să îl pună în discuție. Acum însă, nu mai avem scuze pentru a nu elimina această taxă total nedreaptă pentru dobrogeni. Sper doar ca ministrul Drulă să își reconsidere poziția sau să fi fost o mare neînțelegere la mijloc, deoarece această taxă trebuie să dispară!”, a transmis Bogdan Bola.

Inițiatorul proiectului consideră că taxă nu se justifică, deoarece șoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naționale și nu este corect ca aceștia să plătească suplimentar o taxă. În plus, în cazul firmelor, taxa face ca produsele și serviciile să fie mai puțin competitive pe piața românească, deci eliminarea ei ar însemna un sprijin pentru antreprenori, în special transportatorii, cât și pentru angajații constănțeni.

Iată declarația ministrului Cătălin Drulă, care a atras reacția colegilor de coaliție:

Aceste taxe care se plătesc la podurile dunărene, s-a spus despre ele că ar fi cumva o dublă taxare, același principiu se aplică în multe țări europene. De exemplu, în Austria se numește vinietă, îi spunem rovinietă în România, și la trecerile prin anumite tuneluri care sunt pe autostrăzile lor se mai plătește încă o taxă. Sumele colectate anual sunt semnificative și eliminarea taxei ar văduvi bugetul Companiei de Drumuri de aceste sume. Am cerut amortizat pe cinci ani investițiile în Autostrada A2 București-Constanța pentru a o ține funcțională și ele se apropie exact de încasările taxei. Din acei bani se întreține autostrada. În condițiile unui buget dificil, nu cred că este oportun acum – asta este și discuția pe care am avut-o în coaliție – eliminarea unei surse de venit care se regăsește în drumuri reparate. Am făcut o comparație iar cu Austria – finanțarea pe rețea de autostradă e de câteva zeci de ori mai mare în Austria. Avem nevoie să creștem această finanțare. Partea de taxare pe trafic greu duce și în zona asta”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top