Actualitate

Bola: Fermierii pot primi 70 la sută din prima de asigurare pentru protejarea exploatațiilor agricole

Deputatul liberal Bogdan Bola anunță că fermierii care vor să își protejeze culturile, în contextul în care trecem printr-o perioadă cu fenomene meteo imprevizibile, pot aplica pentru finanțare nerambursabilă, prin AFIR. Aplicanții pot primi un sprijin nerambursabil de 70 la sută din valoarea poliței de asigurare, în valoare totală de 31,2 milioane euro.

Prin acest program este acoperit aproape orice risc legat de intemperii, boli și catastrofe naturale.

Sesiunea pentru acestă submăsură se desfășoară în perioada 28 iulie – 31 octombrie 2021.

De asemenea, pentru prima dată în Programul Național de Dezvoltare Rurală, pentru perioada de tranziție 2021-2022, Ministerul Agriculturii a introdus o submăsură dedicată finanțării legumiculturii! Astfel, se vor acorda 100 mil. euro pentru construirea de sere și solarii și 50 mil. Euro pentru depozitare și procesare.

Cooperativele și membrii cooperatori vor avea intensitate de sprijin mai mare, pentru a stimula organizarea legumicultorilor în conformitate cu cerințele pieței, pentru a le oferi posibilitatea de a avea o anumită cantitate, ritmicitate și standardizare care să le permită contractarea și comercializarea întregii producții, precum și un grad ridicat de sustenabilitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top