Actualitate

Bola: Fermierii pot primi 70 la sută din prima de asigurare pentru protejarea exploatațiilor agricole

Deputatul liberal Bogdan Bola anunță că fermierii care vor să își protejeze culturile, în contextul în care trecem printr-o perioadă cu fenomene meteo imprevizibile, pot aplica pentru finanțare nerambursabilă, prin AFIR. Aplicanții pot primi un sprijin nerambursabil de 70 la sută din valoarea poliței de asigurare, în valoare totală de 31,2 milioane euro.

Prin acest program este acoperit aproape orice risc legat de intemperii, boli și catastrofe naturale.

Sesiunea pentru acestă submăsură se desfășoară în perioada 28 iulie – 31 octombrie 2021.

De asemenea, pentru prima dată în Programul Național de Dezvoltare Rurală, pentru perioada de tranziție 2021-2022, Ministerul Agriculturii a introdus o submăsură dedicată finanțării legumiculturii! Astfel, se vor acorda 100 mil. euro pentru construirea de sere și solarii și 50 mil. Euro pentru depozitare și procesare.

Cooperativele și membrii cooperatori vor avea intensitate de sprijin mai mare, pentru a stimula organizarea legumicultorilor în conformitate cu cerințele pieței, pentru a le oferi posibilitatea de a avea o anumită cantitate, ritmicitate și standardizare care să le permită contractarea și comercializarea întregii producții, precum și un grad ridicat de sustenabilitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top