Politic

Bola: Ce se întâmplă cu banii colectați din taxa de promovare turistică a Constanței?

În urmă cu un an de zile, mai precis pe 22 iunie 2021, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanţa aducea în atenția operatorilor economici, respectiv persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale și persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță faptul că trebuie să plătească taxa de dezvoltare și promovare a turismului.

Neachitarea acestei taxe la termenul scadent ar atrage după sine un calculul de majorări de întârziere.

Bogdan Bola, deputat de Constanța din partea partidului Forța Dreptei a declarat în acest context următoarele:

„Lui Vergil Chițac îi este greu să fie primar, în general, indiferent că vorbim de constănțeni sau turiști. Orașul îi întâmpină pe unii, și găzduiește pe alții, cu mizerie, haos, drumuri blocate, câini vagabonzi și lista poate continua mult și bine. Spune că NU este primarul turiștilor, dar înfrumusețează doar zonele unde aceștia ajung și se plimbă!

Nu cu multe zile înainte de declarațiile iresponsabile ale primarului, SPIT (Serviciul Public de Impozite și Taxe) Constanța îi avertiza pe operatorii economici din Mamaia și Sat Vacanță (inclusiv persoanele fizice care închiriază spații în scop turistic) că termenul pentru depunerea declarației de impunere anuală și pentru plata taxei de dezvoltare și promovare a turismului este 1 iulie 2022.”

Spre finalul declarației Bogdan Bola a mai spus: “Cu alte cuvinte, banii lor sunt buni, dar să-i ajutăm cu ceva nu ne interesează? Nu uitați că taxa asta este taxa lui Radu Mazăre, cunoscută ca taxa de promovare turistică. Mă întreb, câți bani a băgat administrația Chițac în promovarea turistică a municipiului Constanța, că numărul foarte mic de străini care ne vizitează îl putem constata și singuri.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top