Politic

Bogdan Huțucă: Proiectul de eliminare a taxelor pentru traversarea podurilor peste Dunăre a fost retrimis la comisie

Deputatul Bogdan Huțucă vine cu o veste bună pentru constănțeni: proiectul de eliminare a taxelor pentru traversarea podurilor peste Dunăre a fost retrimis la comisie ceea ce oferă o nouă șansă acestei legi. Concret, liberalul afirmă că anii trecuți nu a existat majoritate parlamentară pentru a trece această lege, dar speră ca de această dată să existe soluții pentru aprobarea acestui proiect.

„După cum știți, în urmă cu doi ani, am inițiat un proiect de lege prin care mi-am propus să eliminăm taxele pe care le plătesc șoferii pentru traversarea podurilor Fetești – Cernavodă și Giurgeni – Vadu Oii.
Am arătat atunci că această taxă nu se justifică, deoarece șoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naționale. Nu mi se pare corect ca aceștia să plătească suplimentar o taxă, căci acest lucru face ca produsele noastre să fie mai puțin competitive pe piața românească. Astfel, dacă vom elimina această taxă, vom sprijini indirect atât antreprenorii, în special transportatorii, cât și angajații constănțeni.
Din păcate, în anii trecuți, nu am avut majoritatea parlamentară necesară pentru a trece această lege. Acum însă, proiectul a fost retrimis la comisie, ceea ce ne oferă nouă încă o șansă de a face acest lucru foarte bun pentru constănțeni.
Voi reveni aici cu noutăți despre această inițiativă. Sper că vom găsi împreună soluții pentru aprobarea acestui proiect”, a transmis Bogdan Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top