Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: Orașul Constanța a fost sluțit cu buldozerele și tăiat cu drujba de la un capăt la altul

Primăria municipiului Constanţa declară că a apelat la ajutorul specialiştilor în urbanism ai Băncii Mondiale pentru un proiect ce are în vedere regenerarea urbană a Constanţei, iar aceștia au prezentat deja un pachet de ghiduri cu propuneri în acest sens. Deputatul Bogdan Huțucă dezbate acest subiect și îl întreabă pe Decebal Făgădău dacă mai putem vorbi de regenerare urbană într-un oraș în care de aproximativ 20 de ani administrațiile PSD au distrus tot ce se putea distruge:

„Constanţa a elaborat împreună cu Banca Mondială un pachet complex de instrumente de regenerare urbană, anunță Primăria condusă de domnul Decebal Făgădău.
În realitate, după administrațiile PSD succesive din fruntea orașului, nu se mai poate regenera mare lucru deoarece găștile din jurul primarului au distrus cam tot ce se putea distruge: zone istorice, zone protejate, parcuri și spații verzi, zone pietonale, stațiunea Mamaia și plaje. Toată Constanța a căzut în împletitura de interese a administrațiilor PSD, care a retrocedat orașul la bucată.
De aceea, îl întreb public pe domnul primar Făgădău, despre ce regenerare urbană mai putem vorbi în Constanța când orașul a fost sluțit cu buldozerele și tăiat cu drujba de la un capăt la altul?
Ce proiecte se mai pot naște din betoanele rechinilor imobiliari, ce urbanism mai poate modela orașul când de aproape 20 de ani de zile singura arhitectură acceptată este cea a comisioanelor și relațiilor, a urâtului profitabil, ce a îmbogățit întreaga camarilă?
Dacă vrem să mai dăm o șansă acestui oraș, chiar și acum în al 12-lea ceas, constănțenii trebuie să înțeleagă că este nevoie de alți conducători, de un alt primar și de un alt model de administrație. Clujul, Oradea, Alba Iulia, Aradul sau Sibiul sunt dovada că administrațiile liberale sunt model de succes și dezvoltare pentru comunitățile locale.”

Actualitate

To Top