Actualitate

Bogdan Bola: Un pescar comercial prinde, oficial, doar 27 de kg de pește pe lună. Restul este evaziune fiscală

Deputatul liberal Bogdan Bola, unul dintre cei doi inițiatori ai viitoarei legi a pescuitului, prezintă în cifre valoarea evaziunii fiscale din activitatea de pescuit comercial. În afara Deltei Dunării, cantitatea de pește raportată de un pescar comercial este de doar 27 de kilograme pe lună (media anului trecut):

Cu zeci de plase la dispoziție, pescarii comerciali au raportat doar 27 de kg/lună în 2020, 26 kg/lună în 2019 și 22 kg/lună în 2018. La un preț de 5-10 lei pe kg (și sunt generos acum), pescarii comerciali ne spun că totul este normal și nu se plâng deloc că nu au parte nici măcar de un salariu minim pe economie, cu toate că au cheltuieli. De ce oare…? Și cu toate astea, mulți urlă astăzi și cer să nu se adopte Legea Pescuitului, să îi lăsăm să <muncească>…”.

Bola atrage atenția că râurile interioare din România sunt pline de plase, care gâtuie cursurile de apă și scot toată resursa piscicolă, iar când e vorba de declarat la stat… apar doar 27 de kg pe lună!

Distrugem tot și nu punem nimic înapoi, repopulările neexistând practic pe tot cuprinsul țării. Și uite așa ajungem să mâncăm pește din export în proporție de 80%… Și cu toate că există pentru acești pescari o cotă impusă de pescuit, aceasta nu a fost atinsă (pe acte) nici măcar în proporție de 50% în 2020, în 2018 raportând chiar doar 38% din cota stabilită! Chiar și în aceste condiții, instituțiile abilitate închid ochii și permit acest jaf în continuare! Noi NU!”, a transmis Bola.

De aceea, pentru a mai salva puținul care încă mai există, noua Lege a Pescuitului prevede interzicerea pescuitul comercial pe apele interioare, cu excepția Dunării, Prutului și a Deltei Dunării. Asta ar însemna ca toate plasele să fie scoase din apă, pe partea română, măsura fiind dublată și de amenzi care vor ajunge și la 20.000 de lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top