Politic

Bodan Huțucă: Resursele naturale unice trebuie protejate

Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă, transmite că va solicita Guvernului să verifice dacă în cazul contractului de cesiune privind exploatarea resurselor de nămol terapeutic din perimetrul Lacului Techirghiol a fost respectată procedura și este semnat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, pentru că aceste resurse unice „trebuie protejate și predate generațiilor viitoare în condiții cel puțin la fel de bune precum le-am primit și noi de la înaintașii noștri”. 

„De aceea, voi solicita Guvernului să verifice dacă contractul de cesiune privind exploatarea resurselor de nămol terapeutic din perimetrul Lacului Techirghiol este semnat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi o societate privată, dacă respectă legea, astfel încât să nu se distrugă această resursă unică.
În momentul de faţă, nimeni nu ştie dacă contractul stipulează faptul că nămolul de aici poate fi vândut, dacă poate fi împachetat, exportat sau folosit în produse cosmetice. Nu ştim nici măcar cu ce tipuri de ambarcaţiuni va fi extras.
Lacurile cu proprietăţi curative au avut dintotdeauna un statut special, iar exploatarea resurselor s-a făcut cu o autorizaţie specială care conţineau prevederi clare. Chiar și bazele balneoclimaterice care îl extrăgeau, aveau obligaţia de a întoarce nămolul folosit în lac, preferabil în aceleaşi cuiburi din care a fost scos. Acum suntem în situaţia în care pentru prima dată se dă o licenţă de exploatare a nămolului fără a şti dacă contractul respectă legile statului şi legile naturii”, a declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top