Comisia Europeană

Biserica „privată” inaugurată în judeţul Constanţa a fost sfinţită de pedofili, homosexuali şi caterisiţi

O mitropolie din Italia, nerecunoscută de forurile bisericeşti, se
extinde şi în România, cu ajutorul fostului preot Ştefan de la Topraisar

Pe 27 octombrie a fost sfințită o biserică „privată” în comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu. Lăcașul de cult este sub jurisdicţia Mitropoliei Autonome Creştin Ortodoxe după Vechiul Calendar din Italia, structură bisericească nerecunoscută în România, care încearcă să îşi înfiinţeze cât mai multe „biserici” în țară și în diaspora. La slujbă a participat și fostul stareț al Mănăstirii 23 August (actualmente stareţ al unei mănăstiri din Italia)- vezi foto, prins anul trecut în România că plătea minori cu care întreținea relații homosexuale. Mai mulţi lideri ai acestei structuri au avut probleme similare.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Vedeta locală a fost Ștefan Popa de la Topraisar (cel care se va ocupa probabil de slujbele din această biserică), caterisit recent de către Arhiepiscopia Tomisului, acuzat de mai mulţi confraţi de practici neortodoxe.
Mitropolia Autonomă Creştin Ortodoxă după Vechiul Calendar din Italia, precum şi organizaţia-mamă, Mitropolia Ortodoxă de Milano şi Aquilea, au fost acuzate că stârnesc confuzii în comunităţile de români din Peninsulă, care frecventează bisericile lor fără să ştie că acestea nu aparţin Bisericii Ortodoxe Române. Pentru ca această confuzie să fie şi mai mare, Mitropolia de Milano a atras mai mulţi foşti preoţi români, excluşi din BOR. Cei mai mulţi dintre ei sunt persoane cu trecut controversat.

Episcopul a recunoscut că este homosexual, la o emisiune TV

Episcopul Avondios de Como (Dimitrie Bica-foto stânga jos), fost stareţ al Mănăstirii Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Episcopia Caransebeşului, a recunoscut în anul 2002, în direct la o emisiune de televiziune, că este homosexual şi că mai cunoaşte şi alţi preoţi homosexuali. În urma acestei declaraţii, el a şi demisionat din funcţiile deţinute, precum şi din BOR. Ulterior, 
a participat la o serie de emisiuni mondene, încercând să explice cum se împacă homosexualismul cu religia ortodoxă. Totodată, Bica a fost un participant activ la manifestaţiile pentru drepturile homosexualilor. Apoi a plecat în Italia, unde a aderat la Mitropolia de Milano şi Aquilea, unde a fost ales episcop. Cel care l-a adus în Mitropolia de la Milano, pe vremea când nu mai era primit de nicio altă biserică din cauza homosexualităţii, este episcopul italian Giovanni Mapelli. Surprinzător sau nu, anul trecut Mapelli a fost el însuşi în mijlocul unui imens scandal mediatic şi religios atunci când a apărut printre manifestanţii unui marş pentru susţinerea drepturilor homosexualilor, fiind îmbrăcat în veşminte bisericeşti.
Episcopul Onufrie (Olivian Pop Bindiu) a fost exclus din BOR în 2006, după ce a fost prins că slujea concomitent atât în stilul ortodox, cât şi după obiceiurile unei biserici paralele, numită Biserica Autonomă Adevărată Ortodoxă a Ucrainei, unde a primit titlul de Mitropolit al Europei, Americii şi Canadei. În 2008, mitropolitul Olivian Pop a trecut la Mitropolia de Milano şi Aquilea, unde a fost numit Arhiepiscop şi Exarh pentru Europa de Est.

Icoane care plâng, moaşte false şi maşini de lux

Păintele Macarie (Nicolae Sima) a fost timp de câţiva ani stareţ al Mănăstirii 23 August, judeţul Constanţa. Încă de la Început, Macarie a stârnit o puternică controversă, atunci când a anunţat că Maica Domnului plânge cu lacrimi de mir dintr-o icoană a bisericii. Timp de o săptămână, o mulţime de oameni a dat năvală la 23 August să vadă minunea. Arhiepiscopia Tomisului s-a ferit să dea un verdict în acest caz, considerând că o astfel de minune se probează în timp. Ulterior, Macarie ar fi recunoscut în fața lui Teodosie că totul a fost o înscenare pentru a atrage enoriaşii creduli la mănăstirea sa.
După episodul cu minunea. Macarie a umplut mănăstirea cu zeci de moaşte de sfinţi pe care stareţul spunea că le-a adus din spaţiul ex-sovietic. Chestionat de jurnaliştii DEZVĂLUIRI, Macarie recunoştea că moaştele nu au acte de provenienţă şi că Arhiepiscopul Tomisului l-a certat de câteva ori pentru acest lucru. Tensiunile dintre fostul stareţ şi ÎPS Teodosie au atins punctul culminant în 2008, atunci când mai mulţi credincioşi au reclamat faptul că părintele şi-a însuşit banii destinaţi construcţiei unei biserici. Tot în acea perioadă, Macarie a început să se afişeze cu o maşină de lux, pe care pretindea că i-a cumpărat-o tatăl său.
O anchetă a Arhiepiscopiei Tomisului l-a găsit vinovat de neascultare faţă de autorităţile bisericeşti, administrarea cu rea voinţă şi mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals.
După 10 noiembrie 2008, când a fost exclus din monahism, nemaiavând posibilitatea de a se integra într-o mănăstire ortodoxă din cadrul Patriarhiei Române, s-ar fi adresat, ca şi alţi foşti preoţi caterisiţi din Biserica Ortodoxă Română, în Italia, unei structuri bisericeşti necanonice, adică nerecunoscută de către nicio Biserică Ortodoxă autocefală intitulată pompos şi abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano şi Aquilea, care probabil l-a şi racolat drept slujitor. Subliniem faptul că după data de 10 noiembrie 2008, numitul Sima Nicolae – Macarie nu a mai avut nicio legătură ca slujitor sau monah cu Biserica Ortodoxă Română şi eparhia noastră, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Stareţul Macarie-relaţii homosexuale cu minori plătiţi

Anul trecut, fostul stareţ s-a aflat în mijlocul unui scandal de pedofilie. Întors în concediu în România, Sima Nicolae a plăit mai mulţi tineri (unii dintre ei minori) din comuna Tortoman să întreţină relaţii sexuale orale, conform informaţiilor oferite de organele de cercetare penală. Aceeaşi sursă precizează că Sima se dădea drept avocat şi avea obiceiul să se întâlnească cu mai mulţi tineri o dată. Raporturile sexuale aveau loc într-un Volkswagen Passat (chiar maşina cumpărată din banii eonoriaşilor), pe care îl parca pe câmp. Tinerii care au avut de-a face cu Sima s-au lăudat la şcoală cu banii primiţi de la „avocat” şi astfel a aflat directorul şcolii, care a anunţat poliţia. La anchetă, Sima a spus că este stareţul unei mănăstiri din Italia şi şi-a recunoscut faptele.

Actualitate

To Top