Actualitate

Bazin de înot semiolimpic, inaugurat în orașul Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă anunță că a făcut recepția la terminarea lucrărilor și punerea în funcțiune a Bazinului de înot semiolimpic din localitate. „Bazinul este funcțional și urmează să fie predat Clubului Sportiv Axiopolis Cernavodă în perioada următoare, după finalizarea procedurii de intabulare a obiectivului”, menționează primarul Liviu-Cristian Negoiță.

Bazinul de înot semiolimpic este o construcție complet nouă, cu acoperiș de tip “balon” care asigură o diferență de temperatură de maximum 10 grade între apă și mediul ambient. Apa este permanent încălzită, monitorizată și tratată, cu un nivel corespunzător al PH-ului, activitățile în bazin fiind posibile pe toată perioada anului.

Construcția este prevăzută cu vestiare, instalație de recirculare, filtrare, încălzire și tratare, conform normativelor europene. Umiditatea din aer este controlată și menținută în limite conforme prin aerisire permanentă. Regulile de acces din punctul de vedere al sănătății, igienei, echipamentului, precum și al respectării circuitelor vor fi stricte.

„Construcția acestui obiectiv a avut în vedere necesitatea Cubului Sportiv Axiopolis Cernavodă de a înființa o secție de înot. Vor fi constituite echipe pe grupe de vârstă iar antrenamentele copiilor legitimați la Club se vor face cu instructori experimentați. Acest bazin are o importanță multiplă, pentru că va realiza o bază de selecție deosebită pentru viitorii campioni, copiii din Cernavodă având acces liber la această facilitate sportivă”, adaugă primarul.

Pe viitor, Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă va avea în vedere posibilitatea de a practica și alte tipuri de activități fizice (cursuri de înot, recuperare fizică în apă pentru persoanele cu probleme medicale, aqua gym).

Administrația publică locală din Cernavodă a avut în vedere acest proiect dorind să revitalizeze și să reîntregească zona Via Verde, cel mai mare parc din localitate, dând astfel o altă față zonei de promenadă și de agrement a orașului, pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Sportul are multiple efecte benefice printre care dezvoltarea funcțiilor cognitive şi anume memoria, atenția şi concentrarea, dar şi dezvoltarea participării efective la procesul de învățământ. Înotul este un sport complex, care stimulează toţi mușchii, permite o dozare progresivă a efortului, creşte tonusul muscular şi asigură o dezvoltare armonioasă şi echilibrată în rândul celor care îl practică.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top