Ştiri

Băsescu, Udrea şi Boc, de pe terasele litoralului, la întâlnirea cu primarii comunelor

Reprezentanţii Guvernului şi candidaţii la Preşedenţie, invitaţi la sesiunea extraordinară a A.Co.R

Lucrările sesiunii extraordinare a Adunării Generale ale Asociaţiei Comunelor din România au debutat la începutul lunii august, în staţiunea Mamaia, în cadrul Pavilionului Expoziţional. Pe lista priorităţilor de discuţie se enumără şi următoarele aspecte:

– Modificarea şi completarea Statutului Asociaţiei Comunelor din România;

– Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Director al A.Co.R.;

– Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Corpului Profesoral al secretarilor comunelor din A.Co.R.;

– Aprobarea elaborării Agendei Comunelor din România – 2010, ca document de analiză şi propuneri pentru toate partidele politice, precum şi pentru pentru oricare alţi factori interesaţi în vederea elaborării politicilor publice privind dezvoltarea durabilă a satului românesc.

Un articol de Andreea PAVEL

Guvernul şi Preşedintele, la raport în Constanţa

Astfel, primarii comunelor i-au invitat la discuţii pe cei mai importanţi oameni ai României, drept pentru care aceştia urmează a se întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, viceprim-ministru şi Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, Gheorghe Pogea (Ministrul Finanţelor Publice), Ilie Sârbu (Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale), Ecaterina Andronescu (Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării), Elena Udrea (Ministrul Turismului), Nicolae Nemirschi (Ministrul Mediului), Marian Sârbu (Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale), Cătălin Vrabie (secretar de stat în Structura Ministerului Administraţiei şi Internelor), Mihai-Viorel Fifor (secretar de stat în MAI), Marius Tiberiu Martinescu, secretar de stat în structura MAI. Rămâne de văzut cine şi câţi dintre înalţii demnitari în stat vor onora cu prezenţa primarii comunelor din România, cei pe umerii cărora aruncă de fiecare dată orice problemă apărută la nivel central. Primarul bată-l vina pentru toate năpastele.

Candidaţii la preşedinţie au comentat despre starea societăţii rurale

O altă discuţie, de pe 5 august a.c., are ca subiect ”Dezvoltarea Satului Românesc în viziunea Prezidenţiabililor”, drept pentru care, la această întâlnire au fost invitaţi atât Traian Băsescu, cât şi restul candidaţilor care şi-au anunţat intenţia de a concura cu actualul preşedinte în lupta pentru cea mai importantă funcţie din România. Cu siguranţă şicanele pre-campaniei electorale vor face deliciul presei locale, dar mai ales, a celei centrale. De menţionat este că întâlnirea de duminică, 2 august a.c., a fost transmisă în direct pe unul dintre cele mai importante posturi de ştiri din România, în cadrul emisiunii ”Satul românesc, încotro?”, moderată de Mihai Tatulici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top