Actualitate

Băsescu: Iranul ar putea lovi România! Să îl luăm pe Putin la Deveselu

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat pentru Digi 24 situația explozivă din orientul Mijlociu, generată de asasinarea de către SUA a generalului Iranian Qasem Soleimani. Băsescu consideră că Iranul va încerca să se răzbune pe aliați ai SUA din Europa de Est, pentru că nu are capacități militare de a lovi direct continentul american. Fostul președinte crede că România s-ar putea număra printre țările pe care Iranul ar încerca să le atace. Pe de altă parte, Băsescu spune că în prezent Federația Rusă ar trebui să înțeleagă că americanii au spus adevărul atunci când au argumentat că scutul antirachetă de la Deveselu este îndreptat împotriva Iranului.

“Acum îl putem lua și pe Putin la Deveselu să vadă că sistemul de acolo este orientat în primul rând pentru a preveni lovituri ale Iranului. În momentul de față a devenit mai actual că oricând scutul antirachetă de la Deveselu, că o nevoie de securitate, nu numai pentru România, ci pentru toată regiune pe care o protejează. Să sperăm că va fi gata cât mai curând și investiția din Polonia, ceea ce va genera securitate pentru aproape toate țările UE. (Scutul antirachetă ar putea fi folosit – n.red.) în contextul în care Iranul ar dori să dea o lovitură unui aliat al Statelor Unite, pentru că să lovească SUA e foarte greu, dar ar putea să-i dea prin cap nevoia de a-și arată capabilităților militare încercând să lovească un aliat al SUA, iar în ceea ce ne privește nu există dubii că România este un aliat al Statelor Unite”, a spus Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top