Opinii

Banca Mondială finanţează reparaţiile şcolii din Cotu Văii

În comuna Albeşti, lucrările de construcţie a bazei sportive au demarat cu dreptul. Fondurile alocate vor acoperi investiţia ce include, printre altele, şi teren de sport propriu, cu gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă: “Suma alocată pentru baza sportivă a fost de cinci miliarde de lei vechi, contribuţia noastră ca autoritate locală fiind de 15%. Numai că unele lucrări nu au fost prinse în proiect, nefiind declarate eligibile, astfel încât cred că vom mai contribui cu aproximativ trei miliarde de lei vechi de la bugetul local, pentru ca baza sportivă să dispună de toate dotările necesare”, a declarat şeful administraţiei locale din Albeşti, Gheorghe Moldovan.

Un articol de Andreea PAVEL

În scurt timp, primăria va spune “start” şi lucrărilor de reparaţii de la şcoala din satul Cotu Văii, care aparţine de comuna Albeşti. Investiţiile majore care se vor face în instituţie vor fi suportate de Banca Mondială, iar valoarea acestora depăşeşte 20 de miliarde de lei vechi. Cu privire la stadiul în care se află proiectul, primarul Gheorghe Moldovan a declarat pentru ziarele locale: „Am eliberat autorizaţia de construire şi, în funcţie de cum va fi vremea, urmează să fie demarate lucrările”. În cadrul acestui proiect sunt incluse şi extinderea clădirii cu încă două săli în care se vor ţine cursuri şi cu încă o sală menită să adăpostească grupurile sanitare şi centrala termică: „Noi ne vom ocupa de împrejmuirea şcolii, de amenajarea curţii interioare, precum şi de realizarea unei baze sportive destinate şcolii, cu gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă”, a adăugat primarul. Cel mai probabil, şcoala va fi dată în folosinţă, nou-nouţă, la începutul următorului an şcolar. Un alt proiect la administraţiei locale vizează construirea bisericii din comună. Lăcaşul de cult nu poate fi finalizat din acelaşi motiv din cauza căruia majoritatea primarilor bat pasul pe loc: banii. “Căutăm soluţii de finanţare pentru a continua construcţia lăcaşului de cult”, a declarat edilul. Acest proiect reprezintă o prioritate pentru comună, dat fiind faptul că localnicii se roagă într-o capelă amenajată într-o casă veche. Alte proiecte care aşteaptă să fie demarate în localitatea Albeşti sunt asfaltarea a 39 de kilometri de drum (inclus în Programul demarat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, privind reabilitarea şi modernizarea a 10.000 de km de drumuri de interes local şi judeţean) şi realizarea reţelei de canalizare în Albeşti, dar şi proiectul de electrificare a cartierului nou.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top