Politic

Babadag: Poduri reabilitate și trafic îmbunătățit, anunță deputatul George Șișcu

Deputatul George Șișcu afirmă că a efectuat o nouă vizită în localitatea Babadag, unde a discutat cu primarul Georgian CARAMAN și echipa de constructori responsabili de lucrările de reabilitare a podurilor în cadrul amplului proiect „Apărarea împotriva inundațiilor”, în valoare de 16,7 milioane de euro.
George Șișcu consideră că aceste lucrări au fost cruciale pentru menținerea infrastructurii orașului într-o stare optimă. De la inaugurarea lor în anii ’50, podurile au primit doar intervenții minore, cum ar fi aplicarea de covor asfaltic, fără o reabilitare semnificativă. Vizitând șantierul și observând materialele de înaltă calitate folosite și angajamentul constructorilor, deputatul George Șișcu este convins că aceste poduri vor rezista pe termen lung, continuând să servească comunitatea așa cum au făcut-o de la inaugurare.

„Am fost astăzi din nou la Babadag, și am avut discuții alături de primarul Georgian CARAMAN cu constructorii din teren care realizează lucrările la podurile care se reabilitează în cadrul marelui proiect de 16,7 milioane de euro privind „Apărarea împotriva inundațiilor“. Așa cum știți, primele două poduri de peste râul Tabana au fost date deja în folosință, iar acum următoarele, trei și patru, se află în faza finală de realizare, se asamblează balustrăzile și se lucrează la rosturi. Vestea bună este că acestea vor fi date în circulație miercuri după-amiază și, astfel, circulația nu va mai fi deviată, iar traficul va reveni în mare parte la normal în oraș.
Continuă lucrările la ultimul pod, al cincilea cuprins în proiect, din cartierul Veterani. În această zonă traficul mașinilor de până în 3,5 tone este deviat pe una dintre străzile apropiate, iar traficul greu va trece prin marginea orașului, pe sub podul CFR. Se estimează că până la finalul lunii octombrie va fi și aici finalizată intervenția, astfel încât toată circulația va reintra în normalitate. Toate celelalte etape ale proiectului care vizează apărarea împotriva inundațiilor a Babadagului nu mai presupun nici o perturbare majoră a traficului rutier.
Suntem conștienți că aceste lucrări au produs un disconfort în primul rând băbăienilor, dar și tuturor celor care au tranzitat zona, însă reabilitarea acestor poduri era una absolut necesară, în contextul în care, de la darea lor în folosință la sfârșitul anilor ’50, s-a mai intervenit doar cu covor asfaltic, dar nu cu o reabilitare de anvergură. Văzând ce materiale au fost acum folosite și seriozitatea constructorului, cu siguranță acestea vor rezista cel puțin cât au rezistat de la darea lor în folosință și până de curând”, declară deputatul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top