Actualitate

Muzică, filme și show-uri extraordinare, la Sunscreen Film & Arts Festival 2023

SUNSCREEN Film & Arts Festival revine la malul mării, pentru al doilea an consecutiv, între 17 și 20 august. Programul include comediile „Dragoste pe muchie de cuțit“ și „Încă 2.0 lozuri“, concerte susținute de Sarmalele Reci, Nicu Alifantis și Mirabela Dauer. La festival sunt așteptați actorii Dorian Boguță, Carmen Tănase, Ada Galeș, Ilona Brezoianu și criticul de film Irina Margareta Nistor. Intrarea este liberă. Programul complet este disponibil online pe sunscreenfestival.ro.

În prima seară de festival, în Piața Ovidiu, spectatorii sunt așteptați la un super concert Sarmalele Reci, care sărbătoresc anul acesta 30 de ani de carieră. Concertul va fi urmat de proiecția comediei moldovenești Carbon (r. Ion Borș), care a strâns peste 100.000 de spectatori peste Prut și a câștigat Premiul Publicului în iunie la TIFF. Regizorul filmului vine special de la Chișinău pentru acest eveniment.

Nicu Alifantis deschide a doua seară Sunscreen din Piața Ovidiu, într-un concert Alifantis & Zan urmat de proiecția comediei „Încă 2.0 lozuri“, cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Comedia scrisă și regizată de Paul Negoescu surprinde ideea îmbogățirii peste noapte în era digitală și prețul scump plătit de unii dintre cei care au pariat pe criptomonede. La Constanța vor veni Dorian Boguță, Ilona Brezoianu și regizorul Paul Negoescu.

Programul zilei de sâmbătă din Piața Ovidiu include un concert Mirabela Dauer și filmul „California Dreamin’“ regizat de regretatul Cristian Nemescu. Câștigător al premiului Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes 2008, „California Dreamin’“ spune povestea unui tren NATO care este blocat într-o gară de provincie din România din cauza unui șef de gară zelos. În rolurile principale joacă magistral Armand Assante și Răzvan Vasilescu.

Duminică, pe marele ecran se vede „Dragoste pe muchie de cuțit“ (r. Germain Kanda), o comedie romantico-culinară cu Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeş, Alin Panc sau Marian Râlea, într-o avanpremieră unică, în varianta de lucru. O parte dintre actorii din film vor veni și ei la Constanța – Carmen Tănase, Ada Galeș, Răzvan Bănică, Sandu Pop, Alin Panc și Rareș Dima.

În paralel, în toate cele patru zile de festival, sunt programate filme și evenimente în Piața Cazino din Mamaia, pe Plaja Reyna și la Centrul MEPT „Jean Constantin”.

Astfel, turiștii din Mamaia vor putea urmări povestea de viață a unuia dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile – Diego Maradona (r. Asif Kapadia), un film clasic de dragoste – „Casablanca“ (r. Michael Curtis), și în premieră, un nou film românesc regizat de Cătălin Saizescu – „Visul“ – la proiecția căruia vor fi prezenți regizorul și actorii Vlad Logigan și Silviu Mircescu. Duminică, pe scena de la Cazino Mamaia va avea loc un eveniment cu adevărat special – cine-concertul Genuine – povestea unui vampir, narat live de Irina Margareta Nistor alături de actorul Daniel Popa acompaniați de formația Foley’ala. După cine-concert, în Piața Cazino va fi proiectat filmul „La Huella“, povestea unui bar pe plajă (r. Alessio Rigo de Righi).

În fiecare seară, la Plaja Reyna, Sunscreen propune filme precum comedia islandezo-britanică Confort Nordic (r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), filmele biografice Rheingold (r. Fatih Akin) și Tina (r. Daniel Lindsay, T.J. Martin) și comedia romantică spaniolă „Povești indiscrete“ (r. Cesc Gay).

La Centrul MEPT „Jean Constantin” e programată o proiecție specială pentru cei mici, cu noul film regizat de Radu Muntean – „David“ – în care protagonist este ultramaratonistul Tibi Ușeriu. Tot aici, spectatorii vor putea urmări în premieră cel mai nou documentar semnat de Oliver Stone – „Nuclear Now“ și filmul „Tigru“, regizat de Andrei Tănase.

Programul complet și alte detalii sunt pe sunscreenfestival.ro și pe paginile de Facebook și Instagram ale festivalului.

SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top