Actualitate

Austria, ţara care nu vrea România în Schengen, are beneficii considerabile de pe urma turiştilor români

Conform Ziarului Financiar, în anul 2021 românii au avut peste 400.000 de nopţi de cazare în Austria. Mai exact, anul trecut au ajuns în Austria în jur de 130.000 de vizitatori români. Trebuie menţionat că în Austria, singura ţară care nu ne vrea în Schengen, turismul contribuie cu până la 7.5% PIB. Prin urmare, România a generat în 2021 venituri considerabile pentru Austria.

Cifrele sunt cat se poate de concludente

Românii care iubesc sporturile de iarnă îşi asigură în fiecare an vacanţe cu cazare cât mai aproape de pârtia de schi. Şi, daca unii aleg cazare Predeal cu piscina, alţii preferă staţiunile de schi din Austria, iar cifrele sunt cât se poate de concludente. O statistică oficială publicată pe biroul de statisticş austriac (statistik.at) relevă că fiecare dintre vizitatorii români care au stat în Austria în 2021 a petrecut în medie trei nopţi de cazare.

Dacă este să ţinem cont că o persoană a cheltuit pe cazare, masă şi divertisment, în jur de 80 de euro, înseamnă că românii au contribuit într-o perioadă cu numeroase restricţii de călătorie cu circa 30 de milioane de euro la afacerile din Austria. Mai mult, în al doilea an după pandemie, turiştii români care au ales Austria, au fost cu pana la 4.4% mai mulţi decât în 2020.

În contextul crizei sanitare, românii au continuat să viziteze Austria

Dacă în 2019 care a fost un an normal pentru turism, au fost înregistraţi în jur de 370.00 de români care au vizitat Austria, în 2021 numărul acestora a crescut, chiar dacă pandemia începuse să creeze probleme şi multe graniţe au fost închise. Când vine vorba despre Austria, principala atracţie pentru români o reprezintă pârtiile de schi.

Totuşi, chiar dacă acestea au fost închise în perioada pandemiei, românii au continuat să viziteze Austria, Viena devendind o destinaţie atractivă pentru city-break-uri de top. Acest lucru este susţinut şi de costurile mici pentru zborurile pe ruta Bucureşti-Viena.

Numărul turiştilor români în Austria a crescut în 2022

După ridicarea restricţiilor, în ciuda problemelor economice şi politice, numărul românilor care au ales să viziteze Austria a crescut. Astfel, în vara anului 2022 au fost înregistrate creşteri de până la 100%, lucru remarcabil dacă ţinem cont de faptul că perioada de top pentru turism în Austria este sezonul de schi, adica iarna. Mai rămâne doar să menţionam că România este în topul celor 15 ţări care vizitează pârtiile de schi din Austria.

În acest context, pare greu de înţeles faptul că Austria a declarat că nu susţine aderarea României la Schengen, fiind singura ţară care se opune oficial. Totodată, a anunţat că este pentru aderarea Croaţiei şi Bulgariei, niciuna dintre acestea nefiind prezentă în topul ţărilor care vizitează Austria.
Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top