Actualitate

10 etnii vor participa la evenimentul „Constanța ta, Constanța noastră”

Evenimentul „Constanța ta, Constanța noastră” va fi organizat duminică, 18 decembrie, Ziua Minorităților Naționale, între orele 12.00-12.30, pe treptele de la Biserica Greacă „Metamorphosis”, primul lăcaș de cult ortodox din oraș. Organizatorii îi aștepteată pe toți locuitorii Constanței, indiferent de etnie, pentru a sărbători diversitatea de culturi și tradiții, dar și pentru a aduce un omagiu patrimoniului cultural și spiritual dobrogean.

Întrucât ne-am propus să ne adunăm cât mai mulți pe treptele bisericii, indiferent de condiție sociala, autorități, sex sau religie, cu atât mai mult vom demonstra că acest oraș nu este iubit numai de soare, nisip sau de mare, ci că sufletele îngemănate se pot uni mereu în acest oraș! Astfel, îi invităm pe TOȚI constănțenii, pe toți cei care cei ce se simt legați cu sufletul de aproapele lui să participe la această anuală evocare!

Constanța, locul unde în care fiecare cărămidă veche spune o istorie a conviețuirii

România este pământ sfânt pentru toți, indiferent de nație, sex, religie! Dobrogea este locul în care se vorbesc atâtea limbi și dialecte, însă limba română este cea care primează. Biserica greacă este prima biserică crestin-ortodoxă din oraș pe ale cărei scări s-au reunit toate aceste suflete în vremuri de restriște sau bucurie, locul sfânt al orașului vechi! Constanța, locul unde în care fiecare cărămidă veche spune o istorie a conviețuirii!

Vă așteptăm cu drag duminică, 18 decembrie, la ora 12.00, pe treptele bisericii grecești „Metamorphosis”, să facem o poză sau, mai bine spus, ACEA FOTOGRAFIE ANUALĂ, care va rămâne nu numai în istoria orașului, ci mai ales în sufletul fiecărui participant! ACEA FOTOGRAFIE pe care o vom arăta cu mândrie urmașilor noștri!”, au transmis organizatorii într-un comunicat.

La eveniment, constănțenii pot participa îmbrăcați în portul tradițional, astfel încât, în fotografia de grup care va fi realizată, să poată fi văzute toate costumele populare ale etnicilor dobrogeni.

10 etnii vor fi prezente la eveniment

Uniunea Elenă din România- Comunitatea Elenă Elpis Constanța, Comunitatea Rușilor Lipoveni Constanța, Uniunea Democrată Turcă din România, Forumul Democrat al Germanilor din Constanța, Comunitatea etnicilor Bulgari din Constanța, Discover Dobrogea, Comunitatea Aromână din România, Uniunea Armenilor din România sucursale Constanța, Comunitatea Evreilor Constanța, Liga Culturală a Albanezilor din Romania Filiala Constanța, Uniunea Polonezilor din Romania- Constanţa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top