Actualitate

VIDEO – Au început lucrările de reabilitare a Liceului Teoretic Negru Vodă. Petre Urziceanu: „Educația face diferența”

Liceul Teoretic Negru Vodă, județul Constanța, a fost construit în anul 1950, iar de atunci nu au fost executate niciodată lucrări de reabilitare capitală, fiind făcute doar intervenții punctuale de reparații a diferitelor probleme care au apărut la interiorul sau exteriorul clădirii.

Administrația orașului, condusă de primarul Petre Urziceanu, a reușit să obțină fonduri în valoare de 9,3 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea  Liceului. Banii vin prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2.

Lucrările propriu-zise au demarat în luna ianuarie 2022, antreprenorul anunțând că în luna septembrie totul va fi gata, deși termenul contractual pentru terminarea reabilitării este decembrie 2022.

„Valoarea totală a proiectului este de 9,3 milioane de lei, dintre care 5,9 milioane de lei sunt alocați lucrărilor efective de modernizare și de extindere. Vor fi modernizate toate sălile de clasă existente”, a declarat Petre Urziceanu pentru „Dezvăluiri”.

Lucrările ce se desfășoară la Liceul Teoretic Negru Vodă pornesc practic de la roșu, zugrăvelile și tencuielile vechi fiind îndepărtate, la fel cum îndepărtat a fost și parchetul din fiecare încăpere. Toate instalațiile existente, atât cele termice, cât și electrice vor fi schimbate.

„De asemenea, geamurile și ușile vor fi schimbate, acoperișul va fi înlocuit, fațadele vor fi izolate și zugrăvite. Liceul va avea un cop nou construit, cu un amfiteatru de 90 de locuri și trei clase la etaj. În interior va fi o sală multifuncțională. Îmi doresc ca elevii să primească și o masă caldă oferită prin intermediul un program al Guvernului”, explică Petre Urziceanu.

Cât timp se vor efectua lucrări la Liceu, cursurile se vor desfășura online pentru majoritatea claselor, doar anii terminali vor face școala fizic, în alte instituții de învățământ din oraș.

„Educația face diferența. Un om educat își găsește un loc de muncă, nu mai pică în sarcina primăriei și a asistenței sociale. Atât timp cât este educat, este pe picioarele lui, știe ce are de făcut în viață”, subliniază Petre Urziceanu, primarul orașului Negru Vodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top