Actualitate

Au început lucrările de modernizare a Staţiunii Saturn, cu fonduri europene

Primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, anunţă că au început lucrările de modernizare a Staţiunii Saturn, proiect cu finanţare europeană. Proiectul presupune modernizarea străzilor din Saturn care au mai rămas în patrimoniul municipalităţii: Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu şi Lavrion şi cuprinde iluminat public acţionat wireless, piste de biciclete, trotuare noi şi spaţii verzi puse în valoare, panouri electronice de informare turistică, alveole pentru staţiile de autobuz şi sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului.

„După trei ani în care angajaţii Primăriei au lucrat, aproape zilnic, la documentele, rapoartele şi clarificările cerute de Comisia Europeană, iată că am reuşit, în sfârşit, să intrăm în teren cu lucrările de modernizare a staţiunii Saturn. După cum se ştie, proiectul început în această săptămână beneficiază de finanţare UE nerambursabilă şi presupune modernizarea străzilor din Saturn (care au mai rămas în patrimoniul municipalităţii): Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu şi Lavrion. Preciez că lucrările au început tocmai acum pentru că este vorba de un proiect cu fonduri UE, la care documentaţia poate dura şi ani de zile.

În cazul de faţă, ne-am apucat de primele documente în noiembrie 2016 pentru că atunci s-au deschis axele de finanţare prin care puteam solicita bani UE pentru modernizarea staţiunilor turistice. Parcursul documentelor şi licitaţiile sunt strict monitorizate de Guvern şi reprezentanţii Comisiei Europene, Primăria Mangalia fiind obligată, ca beneficiar, să respecte termenele procedurale legale.

Totuşi, chiar dacă a durat atât până la începerea lucrărilor, ne putem bucura acum că vom moderniza staţiunea Saturn la standarde europene, iar rezultatul muncii noastre va dăinui zeci de ani, dincolo de toate comentariile negative ale unora sau altora. După finalizarea lucrărilor, spre sfârşitul anului viitor, vom avea în Saturn iluminat public acţionat wireless, piste de biciclete, trotuare noi şi spaţii verzi puse în valoare. Vor exista panouri electronice de informare turistică, alveole pentru staţiile de autobuz şi sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului. Deocamdată, se decopertează străzile, iar criblura colectată o întindem pe drumurile de la marginea cartierului de case. Vă voi ţine la curent cu evoluţia lucrărilor şi data la care vom începe lucrările la celelalte proiecte cu finanţare UE, tot în această toamnă. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor!”, a transmis primarul Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top