Litoralul românesc

Atenţie pe cine votaţi: Daniel Turcu candidează „la mişto” la Primăria Năvodari!

Apărut de nicăieri, un „om de afaceri” din Năvodari vrea să convingă electoratul să îl voteze la funcţia de primar. La o privire mai atentă observăm că datele financiare ale firmelor sale nu îl recomandă deloc ca pe un bun manager, căci profitul societăţilor tinde spre zero. Mai mult decât atât, Daniel Turcu şi aghiotantul său, Dumitrașcu Costel Aurelian, sunt plasaţi de către şeful lor de partid, Claudiu Palaz, pe locuri eligibile (poziţiile 3 şi 4) pe lista de consilieri judeţeni. Cum Palaz nu are nicio şansă de a ajunge primar al Constanţei, e clar că va avea nevoie de cei doi năvodăreni să ridice mâna la ordin în şedinţele Consiliului Judeţean. Dacă mai e nevoie de încă un argument, iată-l: la Năvodari Turcu este abia pe locul 12 pe lista consilierilor locali
Cu alte cuvinte, Turcu nu este interesat de oraşul Năvodari şi de problemele cetăţenilor, de vreme ce se pregăteşte să devină consilier judeţean.
În plus, în Năvodari circulă informaţia că Daniel Turcu a deţinut, într-un spaţiu închiriat, un magazin în care se vindeau etnobotanice. 

Pe Turcu îl părăsesc chiar şi proprii consilieri

Atât de credibil este Daniel Turcu încât au început să îl părăsească oamenii din echipă.
Realizând probabil că PMP nu va reuşi mare lucru la Năvodari atât timp cât liderii îi fac campanie lui Palaz la Constanţa, doi dintre „consilierii” PMP și-au retras candidaturile, retrăgându-se din cursă. Este vorba despre Ghiță Andrei Bogdan și Moșteanu Mădălin Andrei. Ne întrebăm cât de credibil poate fi acest Daniel Turcu atunci când spune că vrea binele năvodărenilor?

Profitul firmelor lui Turcu tinde spre zero

Candidatul Turcu și-a depus, conform legii, declarațiile de avere și interese. Conform declarației sale de interese, Turcu este băgat în șase societăți comerciale. Acestea sunt următoarele: SC Smart Interim SRL, SC Denim Line Vinyl SRL, SC Century Solutions Box SRL, SC. Sixth June SRL SC Za Urban Express SRL și SC Freya Insur Broker de Asigurare-Reasigurare SRL.
În cinci dintre ele ocupă funcția de administrator dar are și calitate de asociat, iar în a şasea are calitatea de asociat unic (SC Sixth June SRL).
Aşa cum spuneam, datele financiare nu îl recomandă deloc ca pe un bun manager. Cu excepţia firmei de asigurări, care are un profit modest, celelalte firme au profit zero sau au înregistrat pierderi.

Daniel Turcu nu are nimic pe numele lui. Cu excepţia unui împrumut bancar

Şi, ca un adevărat afacerist de succes, Daniel Turcu nu deţine nicio proprietate. Năvodăreanul nu are casă, maşină, vreun teren sau vreun depozit bancar. Turcu are în schimb un credit la Banca Transilvania, contractat în anul 2008 și scadent în anul 2018, în valoare de 36.000 de lei.
Anul trecut, Turcu a reuşit performanţa de a câştiga „impresionanta” sumă de 1876 de lei (aproximativ 153 lei lunar), urmare a activității la firma SC Freya Insur Broker de Asigurare- Reasigurare SRL, la care figurează asociat împreună cu Toth Alina Ștefania, de 26 de ani, Lainer Mihaela de 47 de ani și Florea Cristina- Mirela de 31 de ani.

Aghiotantul lui Turcu, și angajat și sponsor

Dumitrașcu Costel Aurelian, în vârstă de 24 de ani, este angajatul lui Daniel Turcu la firma SC Sixth June SRL. Dumitraşcu susţine în declarația sa de avere că singurul venit al său este salariul obținut de la firma prietenului Turcu, care l-a plătit cu doar 6360 de lei pe an, adică 530 de lei pe lună. În schimb, băiatul băgându-se în politică se mândrește cu o sumedenie de funcții în PMP, partidul lui Claudiu Iorga Palaz de la Constanța. Într-o postare pe web, Dumitrașcu se laudă cu un master la o universitate particulară din Constanța, titlu pe care vanitos îl folosește în a-și a construi o imagine de tânăr de succes.
Dumitrașcu se mai poate lăuda cu o serie de funcţii politice decorative precum: președinte de organizație de tineret și la Constanța și la Năvodari, secretar general adjunct la filiala județeană Constanța, și chiar secretar executiv al organizației naționale a PMP. Tare, nu?

Amendaţi pentru încălcarea legii electorale

Către Autoritatea Electorală Permanentă, au fost trimise câteva sesizări în care se semnalează faptul că în data de 8 mai a.c. a apărut pe Facebook o postare sponsorizată (plătită) de către Daniel Turcu, candidatul PMP la funcția de primar al orașului Năvodari, postare care conținea mesaje cu caracter electoral. În aceeași zi, a apărut o a doua postare sponsorizată de către Organizația de Tineret a PMP Năvodari și de către Dumitrașcu Costel Aurelian, în care apar mesaje electorale. În baza legii 334/2006 republicată, la articolul 36, alineatul 1 și 7 se prevede: „Cheltuielile electorale pot fi efectuate numai prin intermediul conturilor bancare deschise la nivel județean, prin mandatar financiar.” Acest lucru se pare că nu l-au făcut cei de la PMP, ceea ce înseamnă că pentru unii legea se aplică după bunul lor plac.
Și dacă asta nu ar fi fost de ajuns, aceiași PMP-iști au fost din nou reclamați, de data asta la Biroul Electoral de Circumscripție Orășănească nr.9 din Năvodari. Reclamația îl vizează chiar pe Dumitrașcu Costel Aurelian, care în data de 11 mai a.c. ar fi lipit afișe electorale peste cele ale altui partid pe panourile electorale special amenajate. Conform articolului 108, lit.J, din Legea 115/2016, acest fapt constituie contravenție. Sesizarea a fost soluţionată şi vinovaţii au primit amendă.
În consecință, se pare că scrupulele nu există în această luptă electorală, iar cei de la PMP escaladează din greu toate regulile, nu numai cele ale bunului simț.

(Sursa Foto: Facebook )

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top