COMUNICATE

Atac la executor

Executorul judecatoresc Aurel Malciu(foto) si presupusa lui amanta Andronache Elena fac subiectul refularii publice a unor persoane ce se considera înselate de cei doi. Recentul caz dezbatut în paginile saptamânalului nostru, referitor la soarta garsonierelor din caminele C4 si C5 din cartierul CET, a determinat mai multe persoane sa dezvaluie conditiile si retelele prin care au fost înstrainate de functionarii TC IND aceste apartamente.

Un articol de STEFAN KOSTOFF

Ilie Dan din Constanta, este unul din acei clienti care au  cumparat la „mâna a doua” una din garsonierele aflate în incinta caminului C5. Cel de la care a cumparat garsoniera este chiar controversatul executor judecatoresc Aurel Malciu. Suparat ca la vremea la care a cumparat garsoniera ar fi fost înselat de Malciu, Ilie Dan a decis sa faca public modul în care a decurs tranzactia cu pricina, mai ales ca în acel bloc – C5, cazul lui nu este singular. Contactându-ne în urma cu câteva zile, Ilie Dan a tinut sa ne expuna cu lux de amanunte modul în care a ajuns sa cumpere garsoniera.
Tranzactia a avut loc în anul 1998, moment în care TC IND deja înstrainase unor terte persoane cele doua blocuri de garsoniere C4 si C5. Dorind sa-si cumpere, în limita bugetului avut la dispozitie, o locuinta în Constanta, Ilie Dan a cautat ca orice om de buna credinta, anunturile de mica publicitate. În paginile unui cotidian local a gasit o oferta pentru ceea ce-l interesa. A sunat la numarul de telefon aflat în anunt, la celalalt capat al firului raspunzând o voce feminina. Aratându-se interesat de oferta, Ilie Dan a decis sa se întâlneasca cu vânzatorul apartamentului pentru a perfecta conditiile tranzactiei. La momentul întâlnirii clientul nostru a cunoscut-o pe cea care a raspuns la numarul de telefon publicat în anuntul de mica publicitate. Aceasta s-a recomandat ca fiind Elena Andronic, proprietara de drept a acelei gasoniere supuse  tranzactiei. Ulterior, stând de vorba asupra tranzactiei Elena Andronic i-a propus clientului doua variante de achizitie. Astfel, Ilie Dan a aflat ca femeia avea de vânzare nu una, ci doua  garsoniere în acel bloc. Una la etajul I si cea de a doua la etajul III al blocului. Diferenta dintre cele doua garsoniere era ca doar una din ele era bransata la reteaua de apa si canalizare a blocului, respectiv garsoniera de la etajul I. Pentru aceasta garsoniera, cu facilitatile amintite, Elena Andronic a cerut suma de 25 de milioane de lei, suma destul de „consistenta” la vremea aceea (1998). Pentru garsoniera aflata la etajul III si care nu era bransata la apa si canalizare, cerea suma de 20 de milioane de lei. Cum era si normal, clientul a optat pentru garsoniera cu facilitatile asigurate. Au batut palma si au decis sa se revada zilele ulterioare acelei întâlniri în vederea perfectarii actelor de vânzare-cumparare.

Malciu încaseaza banul

Sosind ziua cu pricina în vederea perfectarii tranzactiei, Ilie Dan si Elena Andronic au fixat ca punct de întâlnire un anume birou notarial din Constanta, locatie aleasa desigur de catre cea din urma. Ajunsi la notariat, cei doi verifica documentele de vânzare-cumparare. Atunci, Ilie Dan observa ca în document, în dreptul valorii de tranzactionare a imobilului, nu era trecuta suma de  25 de milioane la cât se întelesesera initial, ci era trecuta suma de 17 milioane. Nedumerit, acesta ceru lamuriri. Atunci Elena Andronic i-a spus ca nu avea rost sa ia în calcul suma scrisa, deoarece oficial nu era bine sa declare valoarea adevarata a tranzactiei. În acel moment îsi face aparitia pe usa notariatului si Aurel Malciu, care ar fi fost prezentat de Elena Andronic ca fiind sotul ei. Malciu a aparut chiar în momentul în care Ilie Dan a platit cei 25 de milioane de lei, contravaloarea garsonierei. Banii au fost înmânati Elenei Andronic, ea la rându-i i-a dat aproape imediat lui Aurel Malciu. Executorul i-a luat si a început sa-i numere tacticos dupa care i-a bagat într-o borseta neagra si a plecat. Noul proprietar al garsonierei, a preluat actele de la notar dupa care s-a dus sa-si ia în primire noul domiciliu.
Ajuns bucuros în noua locuinta, omul nostru a avut un soc. S-a trezit ca noua sa locuinta a fost debransata de la sistemul de apa si canalizare.  Debransarea se efectuase în doar cele câteva zile trecute de la prima întrevedere cu Elena Andronic. Bulversat, Ilie Dan a început sa bata pe la usile vecinilor sa întrebe ce s-a întâmplat cu apa lui. Asa a aflat ca, doar cu câteva zile înainte de a se vedea cu vânzatoarea garsonierei, Andronic Elena însotita de Malciu au solicitat unor instalatori sa branseze garsoniera la sistemul de apa si canalizare, urmând sa achite contravaloarea serviciului în cel mai scurt timp. Ei bine, instalatorii nu au fost platiti nici pâna în ziua de azi. Observând ca nimeni nu le da banii, aceiasi instalatori au debransat locuinta, nestiind ca a fost vânduta. Vazând care este situatia, noul proprietar al garsonierei a decis sa ceara socoteala celor de la care a cumparat imobilul deoarece s-a simtit înselat. Conform întelegerii initiale în pretul de 25 de milioane garsoniera trebuia sa aiba toate facilitatile. Ajuns la domiciliul lui Malciu acasa,  omul nostru declara ca a fost alungat efectiv de executor spunându-i ca daca nu „dispare” cheama politia.

Garsoniere vândute ca la talcioc

În vara anului 1997, Consiliul de Administratie al SC. T.C.IND S.A.Constanta a decis vânzarea tuturor garsonierelor din caminele de nefamilisti C4 si C5, la pretul de numai 7 milioane de lei pe fiecare garsoniera. În blocurile respective, si-au achizitionat garsoniere o serie de persoane cu nume mai mult sau mai putin sonore. Acestea au ajuns în posesie gratie relatiilor si combinatiilor avute cu mai multi functionari din cadrul societatii TC IND Constanta.  Multe garsoniere apar ca vândute de administratora Nuta Munteanu, de contabila Mirela Burdureanu, de jurista Ecaterina Stanescu, de administratora Marcela Fluturica etc. Mai toate tranzactiile au fost facute în baza unor contracte fictive si în conditii abuzive, familiile ce locuiau în garsonierele respective fiind toate evacuate fortat si aruncate în strada. Aproximativ toate garsonierele au fost cumparate la pretul initial de 7 milioane si apoi au fost revândute la preturi de doua sau trei ori mai mari.
Modul dubios în care au fost vândute aceste garsoniere a determinat locatarii acelor camine sa depuna zeci de plângeri penale, în urma carora organele de politie, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Judecatoria Constanta, au efectuat numeroase cercetari si s-a dispus începerea umaririi penale fata de zece persoane. Cei zece au fost cercetati pentru savârsirea infractiunilor de înselaciune, fals, uz de fals, complicitate la înselaciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor etc. Datorita implicarii în scandal si a mai multor politisti precum si a altor personaje cu nume sonore din Constanta, instantele de judecata amâna la nesfârsit pronuntarea în acest caz. Într-unul din numerele viitoare ale publicatiei noastre vom reveni cu exemple de politisti care s-au combinat în afacerea cu garsoniere din blocurile C4 si C5.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top